Rumba ilmestyy perjantaina – kannessa Gasellit

Rumba 4/18 lehtipisteissä 16.11.

14.11.2018

”Me ei olla Hansonin veljekset, vaan enemmän Sedinit. Mennään samaan joukkueeseen, muutetaan samaan taloon, hankitaan yhteinen vaimo ja käydään paskalla yhdessä.”
– Hätä-Miikka

Rumba 4/18 ilmestyy perjantaina 16. marraskuuta. Lehden kannessa on Jano-albumillaan listaykkösenä toista viikkoa patsasteleva GASELLIT. Oskari Onninen haastatteli Päkää, Musajusaa, Thube Hefneriä ja Hätä-Miikkaa. Gasellilauma on ensisijaisesti ystäväporukka ja sitten vasta yhtye.

”Tätä uutta levyä tehdessä sopi jotenkin ajatukseen, että ollaan yhä YYA-sopimuksen maailmassa, Varsovan liiton ja Naton välissä. Kun tehdään biisi, jossa on kertosäe ranskaksi tai saksaksi, se on postpunkia: eurooppalaista musiikkia, rautaesiripun musiikkia, hyvin epäamerikkalaista.”
– Jyrki 69

MUSTA PARAATI levytti uuden albumin solistinaan Jyrki 69. Joni Kling haastatteli laulajaa; miten hän päätyi kulttibändin keulille ja miltä tuntui astua haudanvakavien Paraati-fanien arvostelun kohteeksi.

”Mika Vainio toi leberkäsen (eräänlaisen lihamurekkeen, toim. huom.) keikalle, ja minä sitten soittelin sillä urkujani. Tästä Beckett kuulemma innostui, että nyt on erikoinen meininki!”
– Jimi Tenor

WARP RECORDS täyttää 30 vuotta. Mikael Mattila haastatteli kokeellisen elektronisen musiikin levy-yhtiön tuntevia henkilöitä; miten levymerkistä tuli niin ikoninen ja vieläkö sillä on relevanssia.

”Jos aikaa olla taiteilija, täyty altistaa itsensä myös kriittisemmälle tarkastelulle.”
– Maria Veitola

POPJOURNALISMIA ei enää tarvita, sillä artistit voivat kertoa somessa seuraajilleen sen mitä haluavat. Jose Riikonen pohtii, onko todella näin.

”En tiedä, mistä sitä nykypäivän musiikkia oikein seuraisi, kun minulla ei ole ollut kämpillä vuosiin internetiä. Kuuntelen vain samoja saatanan kasetteja aamusta iltaan.”
– Kaisa Karjalainen, Maustetytöt

Yhteishaastattelussa ROSITA LUU ja MAUSTETYTÖT, jotka luovat uutta omaehtoista näkemystä esimerkiksi Leevi and the Leavingsin ja Rauli ”Badding” Somerjoen popista ja iskelmästä.

”Se, että voi tehdä töitä taiteen parissa ilman koulutusta on hienoa meille, jotka tietävät, etteivät ole onnellisia perusduuneja tehdessään.”
– Elias Gould

ELIAS GOULDIN debyyttialbumia on työstetty, heitetty roskiin, työstetty lisää ja odotettu. Nyt se alkaa valmistua.

”Opettelin Dream Theaterin avulla soittamaan kitaraa. Kuuntelin levyä ja edessä oli tabulatuuri. Se oli vähän kuin sellainen puuhakirja!”
– Jaakko Eino Kalevi

Soittolista-palstan vieraana on JAAKKO EINO KALEVI, joka kertoo omasta albumistaan, David Byrnen levyllä soittamisesta ja cityeläinten kokkaamisesta.

”Olen nyt keskivaiheilla rappusissa. Sitten, kun olen korkeammalla ja minulla on enemmän valtaa, minulla on myös enemmän vaikutusvaltaa, ja voin toivottavasti vaikuttaa laajemmin isompiin arvokysymyksiin.”
– Annika Oksanen

Merkkihenkilö-palstalla haastattelussa Live Nationin promoottori ja Cat Powerin assistenttina työskennellyt ANNIKA OKSANEN.

Markus Hildenin pop-essee pureutuu Kanye Westin merkitykseen tai sen puutteeseen. Kolumnisteina Mervi Vuorela ja Jean Ramsay. Sarjakuvasta vastaa Matti Närekangas. Nisse M kertoo pettyneensä koko vuoteen. Tomi Palsan keikkakuvissa muun muassa Pyhimys ja Dreamgirls.

Levyarvioissa Henrik! (ex-Versace Henrik), Eleanoora Rosenholm, Rosita Luu, Penniless, Ronski & Satanic, Trees ja Musta paraati.

Lehtipisteissä perjantaina 16. marraskuuta.

Lisää luettavaa