Rumban shokkireportaasi lähiöistä: Heikki Hietamies, Memmy Posse ja väkivaltaa– Mikidi ja Gaiaf uhkailivat toimittajaa, katso uusi video!

Nyt lätisee Taakien lätty.

Lähiöt ovat myyttisiä paikkoja. Ne ovat täynnä sekakäyttäjiä, juoppoja ja räppäreitä. Sekakäyttäjiä ja juoppoja yhteiskunta voi onneksi auttaa tätä nykyä auttaa.

Toisin on räppäreiden kanssa.

Räppäriepidemia alkoi 1980-luvun alussa levitä myös Suomeen, eikä loppua näy. Lähiöläiset ottivat ilmiön itselleen, sillä mitäpä muuta ostarilla notkuvat löpsylahkeet voisivatkaan tehdä kuin kuunnella rytmimusiikkia ja ihannoida väkivaltaa?

Mellunmäen synkistä ja väkivaltaisista ghetoista tulee niin sanottua hip hop -musiikkia esittävä parivaljakko Mikidi & Gaiaf, joilta on tullut nyt uusi video kappaleeseen Hommat jiiris, joka on täynnä lähiöläiskliseitä. Lähiölähtöisille tuttuun tapaan he käyttävät sanoja kuten ”jiiris”, joissa ei ole mitään järkeä ulkopuolisille. Jääkiekko on lähiölippatukille aina lähellä sydäntä, joten tämäkin aspekti on luonnollisesti esillä videossa. Scarface on jokaisen hip hop -musiikkia esittävän suosikkielokuva, sillä siinä käytetään huumeita.

Työnsimme Rumban toimittajan oranssiin metroon ja patistelimme häntä lähtemään kohti Mellunmäen metroasemaa. Hän hyppäsi pakokauhun vallassa seuraavalla pysäkillä pois, joten haastattelu jouduttiin tekemään sähköpostin välityksillä. Hyvä näin, sillä kuten vastauksista näkee, lähiöläisten kanssa saa olla aina varuillaan, ja eri lähiöjengien väliset haavat ovat syvät.

Mikidi & Gaiaf -duon uuden kappaleen ja videon näet haastattelun alta. Uutta levyä debyyttinsä vuonna 2014 julkaisseelta kaksikolta on luvassa odottaa ensi vuoden puolella. Miekkosten Facebook-sivut löydät täältä.

Mikäli haluatte tutustua lähiöelämään paremminkin (mitä emme suosittele huumeiden ja väkivallan takia), siihen on mahdollisuus esimerkiksi joulukuussa, kun Mikidi ja Gaiaf esiintyvät Memmy Possen kanssa 19. joulukuuta Kuudes Linja -ravintolassa. Tämän tapahtuman löydät täältä.

Mutta nyt haastatteluun.

Hehkutatte ylpeänä Mellunmäkeä. Miksi?

Mikidi: Varmaankin samasta syystä, minkä takia Paavo Nurmi ei tullut soihtu kädessä 1952 stadionille Bolivian verkkareissa. Eli siis niillä mennään mistä ollaan.

Gaiaf: Mutta turha nyt käsittää väärin, että jos oltais esimerkiks Porista nii yhtä rinta rottingilla liput liehuis. 24 vuotta ku jossain hyväks havaitussa mestassa asuu, nii kai se jotenkin näkyy. Ja kuuluu.

Mitä hyvää on (teidän lisäksi tietenkin) tullut Mellunmäestä?

G: Ensimmäisenä ehkä tulee mieleen tossa mun lähinaapurissa majaileva Hietamiehen Heikki.

M: Ja tietenkin alkuperäisen Mellunmäkeläisen lähiörunouden äänitorvet eli Memmy Posse.

Kumpi on paskempi paikka elää, Mellunmäki vai Kontula? Ja miksi?

M: Nyt on kyllä jonkinlaisesta harhaoppisuudesta johtuvaa räikeän asenteellista asettelua toimittajan kysymyksessä, mutta diplomaattisesti vastaan että kumpaakin kokeilleena viihdyn paremmin Mellunmäessä.

G: Kummassakin puolensa. Enimmäkseen hyviä. Kontulassa ehkä vaikeempi kuolla janoon.

Pitääkö mellunmäkeläisiä sanoa mellarilaisiksi (kuten oikea muoto kuului ainakin 1990-luvun alussa ja siten se on oikea muoto nytkin) vai joksikin muuksi?

G: Mellarilainen, meltsiläinen, se on ihan kertojan kärsästä kiinni. Ite kuitenkin enemmän meltsiläisen kannalla silti. Lyhyt ja ytimekäs.

M: Itsekkin Gaiafin kanssa samoilla linjoilla. Tosin jos toimittaja tuo näytille sen kivitaulun, johon tuo absoluuttinen totuus on kirjailtuna, niin hyväksyn kyllä mellarilaisenkin.

Millä tavalla Mellunmäki kuuluu musiikissanne?

M: Noin 70 prosenttisesti, kuten kaupunginjohtaja Pajusen kanssa tehdyssä PR-diilissä on sovittu.

G: MELLUNMÄKI!!!!

Itse vietin nuoruuteni Vuosaaressa, missä eräs kesä (olisko ollut vuosi 1993 tai jotain) vietettiin odotellen mellarilaisia suunnattomaan joukkotappeluun. Eihän siitä tietenkään mitään koskaan tullut, sillä joukkoflaidiksen piti tapahtua Vuosaaressa, mutta teitä pelkureita ei koskaan paikalla näkynyt. Luokkatoverini tekivät pesäpallomailoja turhaan veistontunnilla salassa opettajalta (true story). Miksi te mellarilaiset jänistitte?

M: Muistan hyvin kyseisen kesän. Olin 6-vuotias ja äiti ei antanut lupaa lähteä yksin kavereiden kanssa Vuosaareen. Vieläkin hieman harmittaa (true story).

G: Joistain joukkotappeluista oon kuullu meltsin kentällä, mut vuonna 93 ei ollut kyllä hajuakaan Vuosaaren olemassaolosta. Se oli sitä autuasta lapsuusaikaa.

Tunnustakaa nyt suoraan, että oikeasti elätte Vuosaaren nukkumalähiöissä, mutta ette vain uskalla tunnustaa sitä, sillä se pilaisi imagonne.

G: Ikävä kyllä näin ei ole, mutta onhan se mieltä lämmittävä tieto että mellunmäkeläisyydessä on jotain minkä vuosaarelaisuus pilaisi.

M: Hyvää kevään jatkoa. Ei ole jatkossakaan teidän lafkalla asiaa meidän pressitilaisuuksiin tuomaan huonoja viboja.