Rumban soittolistalla iso, voimakas ja komea lisäys

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

WYK, Justsesomali, Eevil Stöö, PajafellaIso voimakas komee
”Sä tulit sanomaan mulle, et sä oot IVK, mut sun silmist näkee, et sä et oo IVK.” Näin alkaa suomirap-kappale, jonka esittäjäkaarti on erittäin herkullinen. Kertosäe jää soimaan päähän (empiirinen tutkimus) ja niin myös muutamat punchlinet.

Wykin riveissä tykittävä Tarbash Luoti käynnistää pelin, saaden seuraa Eevil Stööstä. Homman pistää pakettiin jo pitkään erittäin terävällä veitsellä viipaloinut Pajafella, jonka säkeistössä oletettavasti kuullaan Outkast-viittaus.

Kappale on rauhallinen, eli vaihtelua kolmelle edelliselle julkaisulle. Silti se kutsuu luokseen yhä uudelleen.

Ursus FactoryMitä mies mitä äijä
Yhtye, joka onnistuu kuulostamaan The Wholta, The Strokesilta ja autototallirockin ammattilaiselta samaan aikaan? No se on tietysti Ursus Factory. Mitä mies mitä äijä on melkoinen keitos, jossa monet tyylit yhdistyvät. Biisi kuulostaa toki taatulta Ursus Factorylta, mutta paljon on myös uutta. Taatusti vimmainen keikkaleka.

Biisin tarina on sympaattinen ja samaistuttava.

DrakeWhat’s Next
Muistatko vielä Playboi Cartin Whole Lotta Red -albumin? Hyvä, niin minäkin ja selvästi myös Drake. Tuo biittirajoja ja roppakaupalla uusia tuulia tuonut albumi oli omanlaisensa edelläkävijä ja Drake hyppää tähän samaan kelkkaan.

Hyperpopin vaikutteet kuuluvat rap-maastossa. Drake riimittelee tyylilleen taitavasti ja jos tarkkaan kuuntelee, niin näppärän huilusamplen voi aistia. Tämä on varmasti yksi räpin suuntauksista ja räpillisesti Drake teki tyylille parhaimman suorituksen.

Jos ajat urheiluautolla lentokentällä, kuuntelet tätä biisiä.

Lisäksi listalla on muun muassa uutta Abreuta ja Bruno Marsin sekä Anderson .Paakin yhteismateriaalia.