Rumban soittolistalla uusi tulokas Viivi, paluun tehneet Paperi T & Khid ja uuden albumin julkaissut Mokoma

Ei pidä unohtaa myöskään The Weekndin hienoa uutta sinkkua.

23.02.2020

Rumba lanseerasi uuden viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Tällä viikolla taas tapahtui. Tuuttimöröstä kuoriutui Ex Tuuttiz, Paperi T & Khid ilmoittivat uudesta albumista, Mouhous ja Mokoma julkaisivat levyt. Listan kärkeen nostamme uuden nimen, Viivin.

Tsekkaa alta nostoja tämän viikon lisäyksistä. Itse lista löytyy jutun lopusta.

ViiviSä päätit tän
Viivi, teki kappaleen petetyksi tulemisesta, mutta hivenen eri näkökulmasta. Kappale sai alkunsa, kun laulajan lähipiirissä ollutta henkilöä petettiin. Kappale kertoo sen hetkisestä vihaisesta mielentilasta ja se kappaleella kuuluu.

Hienosti laulava Viivi saattaa olla monelle tuttu jo lähes seitsemän vuoden takaa. Vuonna 2013 hän osallistui The Voice Kids -ohjelmaan päästen aina finaaliin asti. Nyt on oman musiikin aika.

Paperi T & KhidKolari
Paperi T ja Khid jatkaa siitä, mihin Ex ovis pullus non natis serò fit ullus -ep:llä jäätiin. Single on tulevan albumin avausraita.

MokomaJäljet
Mokoma matkaa alitajuntaan Ihmissokkelo-albumilla, jonka yksi hienoimmista biiseistä Jäljet on. Kyseessä on tosin niin eheä kokonaisuus, että albumilta voisi valikoida melkeinpä minkä biisin vaan. Tässä kappaleessa on sellaista epätoivon kaikuista lohtua, että kappale valikoitui siksi joukosta.

MouhousMitä mulle kuuluu
Mouhous julkaisi levyn täynnä hittejä ja striimasi valmiiksi kultaa. Julkaisemattomat raidat eivät ole täytettä. Jos biisejä kuuntelee herkällä korvalla, niin voi havaita mielenkiintoisen lähestymistavan.

Kappaleet ovat kuin heijastuksia hittibiisien sanoituksille. Esimerkiksi listalle mukaan nostettu Mitä mulle kuuluu on kuin esisoitto tai sitten vastaus Frendi-hitille, jossa kertoja ei löydä sopivaa seuraa.

Kun peilikuvasta ei löydy hymyä, eikä elämä tunnu muutenkaan juuri miltään, paitsi yksinäiseltä. Jäljelle jää – ei juuri mitään.

Ex TuuttizMeri
Tuuttimöröstä tuli Ex Tuuttiz. Nyt kysymys kuuluu, osaatko sukeltaa kipparin lakki päässä?

Stinako & Antti AutioPaino
Stinako ja Antti Autio muodostavat hyvän duon. Äänet ovat sopivan erilaiset, mutta silti yhteensopivat. Kappale kuulostaa merkitykselliseltä, laulaja kertoo siitä näin:

”Paino maalaa abstraktin tuokiokuvan, jossa väreilee eksistentiaalinen ahdistus. Tunne, joka on samalla sekä merkityksetön ja ohimenevä että ikuinen.”

Paino tosiaankin jää mieleen.

The WeekndAfter Hours
Myös The Weekndin uusi single tuntuu merkitykselliseltä. Hivenen hengettömäksi jäänyt Heartless sai seuraa jo huomattavasti napakammasta Blinding lights -kappaleesta, joka on nopeasti noussut yhdeksi artistin isoimmista hiteistä.

After hours on kuin tiivistelmä kaikesta siitä mitä Kanadan kultaisin kurkku on tehnyt. Kyseessä on alkuaikojen trilogian mielen tuovaa soundia, josta voi aistia myös vuoden My dear melancholy, -ep:n teollisuushallissa kumisevia kaikuja. Lopulta voi kuitenkin havaita, että biittihän rullaa kuin Blinding lights -biisillä konsanaan.

Eli jos et ole vielä tutustunut vuonna 2020 artistiin nimeltä The Weeknd, tee se tällä biisillä. Ei mene paljoa vikaan ja jos menee, niin sitten artistin tuotantoon ei kannata syvemmin perehtyäkään.

Kyseessä on tulevan albumin nimikkoraita. Kappale löytyy levyn loppupäästä, josta voi vetää omia tulkintojaan levyn tunnelmasta.

Pop SmokeChristopher Walking
Viikolla kuultiin inhottavia uutisia, kun lupaava drill-räppäri Pop Smoke ammuttiin ryöstön yhteydessä. Nostamme edesmenneen räppärin alkuvuodesta julkaistun singlen takaisin listalle.

Potentiaaliselta räppäriltä olisi oletettavasti löytynyt tulevaisuudessa rutkasti monia muitakin mielenkiintoisia kappaleita. Christopher Walking löytyy hänen viimeiseksi jääneeltä Meet The Woo 2 -mixtapelta.

MallaSamaan huoneeseen
Näyttelijänäkin tunnetun Malla Malmivaaran elektroninen single vetää mukanaan. Jos edellinen sinkku Sabrina oli suoraviivaisempi, niin Samaan huoneeseen on selkeästi tunnelmoivampi kappale. Se sopii kappaleen nousujohteiseen teemaan. Biisissä on silkkaa eleganttiutta, jonka takia se kannattaa pistää kuunnellen.

Lisää luettavaa