Rumban toimittajanakin tunnettu Jean Ramsay julkaisi soolomateriaalia – kuuntele täältä

Jean Ramsay julkaisi soolomateriaalia.

13.07.2023

Vantaalaistunut laulaja-lauluntekijä Jean Ramsay on monille, monille Rumban lukijoille tuttu musiikkikriitikkona ja toimittajana. Hän on kirjoittanut myös tahoille kuten Rytmi, Soundi ja Nuorgam aina vuodesta 2002 lähtien.

Muusikkona Ramsay on omien sanojensa mukaan mieluusti marginaalissa pysyttelevä amatööri, jonka laulua ja soittoa on parinkymmenen vuoden ajan kuultu sellaisissa yhtyeissä kuin Tolka, The Spoonshiners, Lockman, Röökipaikka ja Liimanarinan Dylan-projektissa, Liim-DYLan-arina. Lauluntekijänä hänen kappaleitaan on kuultu esim. The Lovematches -yhtyeen toissavuotisella debyytillä Rescue Songs.

Pandemian paikalleenjämähtämisestä uudelleen aktivoitunut englanninkielinen soolotuotantonsa ammentaa folk-, blues- ja country-perinteistä, ja kappaleita on parin vuoden aikana siunaantunut viitisenkymmentä. Tästä materiaalista hän työstää par’aikaa ensimmäistä soololevyään.

Nyt Ramsay on julkaissut ensimmäisen virallisen epävirallisen soolokappaleensa. The White Page (Snowblind) ilmestyi eilen Soundcloud-palveluun. ”Unmastered, unpolished, unapologetic”, esittelee Ramsay kappaleen itse Soundcloudissa.

Mikäli musiikki on makuusi, niin Ramsayn voi nähdä huomenna perjantaina 14. päivä heinäkuuta Vantaan Kesälavalla. Toinen illan esiintyjä on Jere Ijäs, joka on soittanut viime vuosina esimerkiksi roots-yhtye Hoedownissa sekä yhtyeessä Jere Ijäs ja Monacon Työväen palloilijat. Ijäs soittaa myös Tuomo & Markus -yhtyeen livebändissä.

Parhaiten Ramsayn musiikkia suomeksi kuvailee Vantaan Kesälava-keikan esittelyteksti:

”Illan avaa helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Jean Ramsay, joka operoi country- ja folktraditioiden väljässä viitekehyksessä, mutta omalla jäljittelemättömällä äänellään.”

Tarkemmat tiedot huomisesta keikasta löydät täältä. Lisätietoa keikasta löydät myös kappalelinkkien alta.

Lisää luettavaa