Run-DMC haastaa maailman isoimmat: Amazon ja Walmart oikeuteen väärennöksistä – vaateena 50 miljoonaa dollaria

Run-dmc.com

Legendaarinen hip-hopin pioneeriyhtye Run-DMC (kirjoitetaan myös Run-D.M.C.) on haastanut oikeuteen maailman suurimman internet-pohjaisen jälleenmyyjän Amazonin sekä maailman isoimman vähittäistavaraketjun Walmartin.

Digital Music Newsin mukaan Run-DMC haastaa yritykset oikeuteen väärennettyjen oheistuotteiden myynnistä. Mukana syytetyissä ovat myös Jet.com, Vision World, Infinity Fashion ja SW Global Corp.

Ryhmän puolesta puhunut Daryl ”DMC” McDaniels kertoi, että syytetyt yritykset ovat tietoisesti mainostaneet ja myyneet lukuisia väärennettyjä Run-DMC- tuotteita, kuten paitoja, hihamerkkejä, laseja ja hattuja. Syytteen mukaan väärennöksiä on myyty ja promotoitu ainakin kolmen vuoden ajan.

Run-DMC vaatii syytetyiltä nyt jopa viittäkymmentä miljoonaa dollaria. Ryhmä muistuttaa, että sen brändiarvo on ”valtava”, ja väärennökset kilpailevat suoraan brändin virallisten tuotteiden kanssa.

Jotain brändin arvosta kertoo se, että sillä on Adidaksen kanssa jopa 1 600 000 dollarin arvoinen lisenssisopimus.

Amazon on kärsinyt piraattituotteista laajasti jo pitkään. Saa nähdä, innostaako tämä muita yhtyeitä tai brändejä vaatimaan omansa takaisin.

Alla pari Run-DMC-klassikkoa.