Runoilijat olivat aikansa pop-tähtiä – nykyartistit herättävät uudessa musiikkiohjelmassa henkiin edesmenneiden suomalaisrunoilijoiden tuotannon

Ohjelmassa ovat mukana muun muassa Litku Klemetti (kuvassa), Paleface ja Yona.

13.12.2018

Tammikuussa YLE TV2:lla alkaa uusi musiikkiohjelma Mullan alta. Ohjelmassa yhteensä kaksitoista artistia perehtyy pareittain heitä kiinnostavan, kuolleen suomalaisen runoilijan elämään ja tuotantoon. Tämän jälkeen artistit valitsevat runoilijan tuotannosta yhden runon, josta he tekevät yhdessä uutta musiikkia.

Ohjelmassa esiintyvät artistiparit ovat Vilma Alina ja Shiraz Lane, Mira Luoti ja Tiisu-yhtyeen Henrik Illikainen, Heikki Kuula ja Yona, Karri ”Paleface” Miettinen ja Milla Rumi, Janna ja Kevin Tandu, sekä Litku Klemetti ja Nelli Milan. Lisäksi ohjelmassa tavataan sekä runoilijoiden että artistien läheisiä, ja runoilijoihin liittyen haastatellaan myös  asiantuntijoita.

Uuden musiikin syntyprosessia seurataan ohjelmassa lähietäisyydeltä ja luomistyön  huipennuksena on kahden uuden kappaleen esittäminen klubimaisessa miljöössä sekä artisteille että runoilijoille läheisten ihmisten ympäröimänä.

Sarja sisältää yhteensä kuusi jaksoa, jotka esitetään YLE TV2:ssa maanantaisin, alkaen 7. tammikuuta klo 20.00. Kaikki jaksot julkaistaan katsottavaksi myös Yle Areenassa samana päivänä.

Voit katsoa alta Shiraz Lanen Instagramissaan tänään julkaiseman uutisen ohjelmaan osallistumiseen liittyen.

Lisää luettavaa