Runoilijat olivat aikansa pop-tähtiä – nykyartistit herättävät uudessa musiikkiohjelmassa henkiin edesmenneiden suomalaisrunoilijoiden tuotannon

Ohjelmassa ovat mukana muun muassa Litku Klemetti (kuvassa), Paleface ja Yona.

Tammikuussa YLE TV2:lla alkaa uusi musiikkiohjelma Mullan alta. Ohjelmassa yhteensä kaksitoista artistia perehtyy pareittain heitä kiinnostavan, kuolleen suomalaisen runoilijan elämään ja tuotantoon. Tämän jälkeen artistit valitsevat runoilijan tuotannosta yhden runon, josta he tekevät yhdessä uutta musiikkia.

Ohjelmassa esiintyvät artistiparit ovat Vilma Alina ja Shiraz Lane, Mira Luoti ja Tiisu-yhtyeen Henrik Illikainen, Heikki Kuula ja Yona, Karri ”Paleface” Miettinen ja Milla Rumi, Janna ja Kevin Tandu, sekä Litku Klemetti ja Nelli Milan. Lisäksi ohjelmassa tavataan sekä runoilijoiden että artistien läheisiä, ja runoilijoihin liittyen haastatellaan myös  asiantuntijoita.

Uuden musiikin syntyprosessia seurataan ohjelmassa lähietäisyydeltä ja luomistyön  huipennuksena on kahden uuden kappaleen esittäminen klubimaisessa miljöössä sekä artisteille että runoilijoille läheisten ihmisten ympäröimänä.

Sarja sisältää yhteensä kuusi jaksoa, jotka esitetään YLE TV2:ssa maanantaisin, alkaen 7. tammikuuta klo 20.00. Kaikki jaksot julkaistaan katsottavaksi myös Yle Areenassa samana päivänä.

Voit katsoa alta Shiraz Lanen Instagramissaan tänään julkaiseman uutisen ohjelmaan osallistumiseen liittyen.

View this post on Instagram

Musiikkiviihdeohjelma Mullan alta alkaa 7.1. – kuolleiden runoilijoiden runot heräävät eloon uusina biiseinä Mullan alta -sarjassa kaksitoista kotimaista artistia tarttuu kiinni ainutlaatuiseen haasteeseen – he syventyvät edesmenneiden suomalaisten runoilijoiden runoihin ja puhaltavat niihin uuden elämän laulun muodossa. Kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 7.1. ja Yle TV2:ssa jaksot nähdään maanantaisin klo 20. Kuusiosaisen sarjan jokaisessa jaksossa kaksi artistia perehtyy aina yhden kuolleen runoilijan elämäntarinaan ja valitsee tämän tuotannosta heitä itseään puhuttelevan runon. Artistit ovat Vilma Alina ja Shiraz Lane, Mira Luoti ja Tiisu-yhtyeen Henrik Illikainen, Heikki Kuula ja Yona, Karri "Paleface" Miettinen ja Milla Rumi, Janna ja Kevin Tandu, Litku Klemetti ja Nelli Milan. Ohjelmassa päästään seuraamaan läheltä artistien omaa päänsisäistä maailmaa sekä heidän prosessiaan uuden musiikin synnyttämiseksi. Biisien tekemisen ohella matkaamme juontaja Tommi Mannisen tutkimusten kautta kuolleiden runoilijoiden traagisiin ja värikkäisiin elämänvaiheisiin. Suuret runoilijat olivat oman aikansa idoleita ja poptähtiä. Niinpä saamme huomata kuinka tämän päivän artisteilla on yllättävän paljon samaistumispintaa heidän kanssaan. Lisäksi tapaamme sarjassa runoilijoiden jälkeläisiä, ystäviä ja asiantuntijoita. Sama pätee myös artistien läheisiin, jotka kertovat miten kyseinen taiteilija kokee oman musiikkinsa heidän näkökulmastaan. Jokainen jakso huipentuu kahden täysin uuden biisin kantaesitykseen. Biisit esitetään intiimisti klubimaisessa ympäristössä pienelle yleisölle, joka koostuu artistien ja runoilijoiden läheisistä. Ympyrä sulkeutuu ja mullan alta kaivetut runot nousevat uuteen elämään nykyartistien rohkean tulkinnan kautta. Sarjan kaikki kuusi jaksoa julkaistaan Yle Areenassa 7.1.2019 klo 00.01 ja Yle TV2:ssa sarjaa esitetään 7.1. alkaen maanantaisin klo 20.00. #shirazlane #mullanalta #paljainjaloin #yleareena @yleareena

A post shared by Shiraz Lane (@shirazlane) on