Saatanallinen soppa on valmis – kulttimainetta nauttiva black metal -sarjakuva sai jatkoa

Kuolema kuittaa univelat.

13.11.2023

JP Ahosen luoma Belzebubs on yhdistelmä sarjakuvaa, animaatiota ja musiikkia. Virtuaaliyhtye julkaisi Pantheon of the Nightside Gods -debyyttinsä vuonna 2019, ja ensimmäinen sarjakuva-albumi ilmestyi vuotta aiemmin. Sarjiksen toinen osa Belzebubs vol. II – Kuolema kuittaa univelat julkaistiin viime viikonloppuna Oulun Sarjakuvafestivaaleilla.

Belzebubs on tarina periksiantamattomuudesta, neuvokkuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Samalla se kertoo ironiseen sävyyn Ahosen (Villimpi Pohjola, Perkeros) omasta pitkäjänteisestä työstä taiteilijana. Kumioravan kustantamaa uutta sarjakuvaa kuvaillaan tiedotteessa seuraavanlaisesti:

”Kuolema kuittaa univelat jatkaa siitä mihin 2018 ilmestyneessä debyytissä jäätiin. Sløthin kipparoiman bändin baana black metalin kirkkaimmaksi aamutähdeksi on vihdoin auki, mutta itse nokkamies jumittaakin ruuhkavuosissa! Vaimo Lucyfer riutuu sielua mädättävässä mainostoimisto Limbossa, poika Leviathan erotetaan koulusta ja tytär Lilith muhinoi salaa bändin tuoreen rumpalin Samin kanssa. Kun keitokseen heitetään vielä hyppysellinen itsetunto-ongelmia, ripaus riittämättömyyden tunnetta sekä kultaisia vuosiaan elävä kalmankatkuinen anoppi, on saatanallinen soppa valmis. Löytyykö Sløthilta aikaa sekä bändille että perheelle, vai onko hänen auttamatta uhrattavanäistä toinen — tai itsensä — kotiaskareiden alttarille?”

Teoksen esipuheen on kirjoittanut Eisner-palkittu, Giant Days -sarjakuvan luojana tunnettu Max Sarin. Jälkisanat on naputellut Opeth-metalliyhtyeen keulahahmo Mikael Åkerfeldt.

Belzebubs-sarjakuvalla on netissä yli puoli miljoonaa fania ympäri maailman, ja sitä on julkaistu albumimuodossa jo 13 kielellä. Tulevaisuudessa siintää myös animaatiosarja, jota Ahonen työstää Ylen ja Pyjama Filmsin kanssa.

Lisää luettavaa