Saitko sieluusi haavan? Viiltääkö kylmä maailma? Kuuntele tänä yönä Rà-àkõ-st – ja kipu on pois!

14.08.2012

Norjalaisen tuottajaneron pakahduttavan kaunis uutuussinkku edustaa kaikkea sitä hyvää ja kaunista, mitä universumilla on tarjota.

Kuva: Kim Erlandsen/NRK P3

Ehkä juuri nyt istut yksin autiossa asunnossa. Olet saanut postikortin entiseltä puolisoltasi. Hän on yhdessä entisen ystäväsi kanssa Costa Ricassa, koska miksi ei. Muistelet, kuinka esittelit heidät toisilleen. Kuinka sinua harmitti, etteivät he tuntuneet pitävän toisistaan.

Saatat alkaa muistella soitin- ja bänditarvikevuokraamoa, jonka te perustitte, ystäväsi ja sinä. Tosiaankin, hänellä olivat luottotiedot punaisella, joten alkupääoman saitte sinun omissa nimissäsi ottamallasi lainalla. Vanhempasi takasivat. Heitä taisi harmittaa yhtä paljon kuin sinua, kun kaverisi möi omin lupineen hankkimanne instrumentit, mikrofonit, vahvistimet, miksauspöydät, levysoittimet – kaiken.

Hän taisi saada aika hyvän tilin.

Taittelet rivoa postikorttia kädessäsi, kun muistat, miten sekä partnerisi että puolisosi lähtivät juuri ennen kavalluksen ilmituloa yhdessä festarimatkalle. Olit iloinen, kun he näyttivät tulevan jo vähän paremmin toimeen keskenään.

Mutta ennen teet jotain, mitä kadut siihen asti, kunnes krematorion luukut käyvät, kuuntele The Line of Best Fitin bongaama Lindstrømin uusi sinkku. Tuskin sinäkään osaat lausua nimeä Rà-àkõ-st, mutta haittaako tuo?

Tunnet kuinka harmi muuttuu tyytyväisyydeksi, tuska vaimenee uneksi. Tunnet lämpimän meren keinuttavan sinua.

Mikä kädessäsi on? Pistooli? Ei, vaan daiquiri.

Kuuluisa näyttelijä käväisee paukuttamassa sinua selkään ja kiittää hyvistä neuvoista. Barack Obama lähettää sinulle tekstiviestin, jossa kertoo ottaneena opikseen ja lopettaneensa Yhdysvaltain siirtomaasodat tykkänään. Buddha ilmestyy sinulle juuri ennen auringonnousua ja iskee silmää – te kaksi salaliittolaista, jotka ymmärrätte seesteisen rauhan.

Kappaleen voi toistaa tästä. Varoitus, se aiheuttaa hyvänolontunnetta!

Lisää luettavaa