Salibandyn MM-kisat pelataan Helsingissä – virallinen kisabiisi julki

Kisabiisi julki.

19.11.2021

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan 3. joulukuuta alkaen Helsingissä. Viekö Ruotsi mestaruuden? Iskeekö Suomi kampoihin? Muita voittajasuosikkeja ei tietenkään ole, mutta pelataan nyt ensin.

MM-kisoille on saatu suuren maailman tyyliin tunnusbiisi. Kappaleen esittää Every Green in May (eli yhtä kuin laulaja-lauluntekijä ja säveltäjä Olli Tasala) ja pitkän uran artistina tehnyt Anneli Magnusson. Magnussonin suuri yleisö tuntee paremmin taitelijanimellä Pandora. Kappaleen nimi on More, ja mukana biisillä on lyömäsoitinyhtye Takomo.

Ensimmäistä kertaa Every Green in May ei ole salibandyn kanssa tekemisissä, sillä yhden miehen yhtye teki myös kotimaisen korkeimman sarjatason eli F-liigan tunnarin viime kaudelle. Hän on säveltänyt myös Suomen salibandyliiton virallisen kappaleen.

Pandora kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Kun ensimmäisen kerran kuulin More-biisin, ajattelin heti, että tässä on upea ja voimakas kappale. Siinä oli ’sitä jotakin’, josta halusin ottaa selvää. Musiikilla ja urheilulla on paljon yhteistä: molemmat tuovat ihmisiä yhteen aivan uudella tasolla. On suuri kunnia, että minut pyydettiin mukaan salibandyn MM-kisoihin. Edellisen kerran olen esittänyt urheilun parissa kappaleen Naganon talviolympialaisissa Japanissa vuonna 1998. Tällä kertaa esiinnyn yhdessä Every Green in Mayn ja Takomon kanssa minulle rakkaassa, toisessa kotimaassani. Suomi – We’re more than one”, kertoo Anneli.

Every Green in May, Pandora ja Takomo esiintyvät MM-kisojen avajaisissa 3.12. Helsingin Jäähallilla sekä finaalipäivänä 11.12. Hartwall-areenalla.

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa