Samuli Putro pohtii, voiko ystävään rakastua – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Aki Roukala

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

Samuli PutroSydän hakkaa ahneesti
Elokuussa Kesän tyynet hetket -kappaleen julkaissut Putro jatkaa samaa soundimaailmaa uudella singlellään. Hienoja tunnelmapaloja luova artisti pohtii uudella biisillään viettelevästi, voiko ystävästä tulla rakastaja.

”Viimeinen katseesi on pitkä ja tulkitsenko oikein, jos sanon, että kysyvä”, kappaleella lauletaan.

Toisaalta Putro itse vihjaa somepostauksissaan, että kappaleen ajatuksen voi kääntää myös toisinpäin. Joka tapauksessa se on vakuuttava lupaus siitä, millaista kokonaisuutta Putrolta voinee odottaa. Mielenkiintoinen tieto on myös se, että hän on sanoittanut uuden kappaleen yhdessä kirjailija-juontaja Ronja Salmen kanssa.

BrandonKalliolla
Aiemmin englanniksi räpännyt Brandon teki paluun ja samalla julkaisi uutta musiikkia, suomeksi. Onhan Brandon ennenkin suomeksi räpännyt, mutta ei erityisemmin soolojulkaisuillaan. Kalliolla on pala Jemma-ep:ltä, joka julkaistiin Sakke Aallon pyörittämän Sahh-levymerkin kautta.

Kalliolla on chillout-raita, jossa pohditaan ihmissuhdekiemuroita. Brandonin karismaattinen ääni muistuttaa siitä, että tuttu tekijä on taas paikalla.

Viikon Vain elämää:

MariskaMariskalaatio

Vain elämää -ohjelmassa vietettiin ”Stigin päivää” ja tuolloin Stigin kappaleita versioitiin Mariskan, Arja Korisevan, Reino Nordinin, Ressu Redfordin, Jannika B:n, Herra Ylpön ja Klamydia-yhtyeen Vesku Jokisen toimesta.

Jakso oli esityksiltään varsin tasainen ja studioversioista paljastuu jälleen merkittäviä eroja tv:ssä kuultuihin versioihin. Esimerkiksi Ressu Redfordin Nyt nussitaanversioinnin särökitarat vaihtuivat elektronisempaan muotoon.

Jakson sykähdyttävin veto oli Mariskan versiointi Stigin tai tässä tapauksessa, Stig Doggin, Stigidilaatio-kappaleesta. Nyt biisi sai paitsi alkuperäistä versiota kunnioittavan klubibiitin, niin nokkelia näkemyksiä Mariskalta, joka laittoi itsensä täysillä peliin. Versio oli nimeltään Mariskalaatio ja se puhuukin jo puolestaan.

”Uh, ah, Pentti, työnnä vielä sentti”, räpätään kappaleella kuin viimeisenä punchlinena. Lause juontaa juurensa siihen aikaan, kun Suomessa oli vielä mustavalkotelevisiot. Isoin kunniamaininta kuitenkin siitä, että biisissä kuullaan viittaus Edu Kehäkettusen ja Stig Doggin Saanks mä murista sun muffinssiinkulttihittiin.

Lisäksi listalla on muun muassa Laura Närhiä ja Birdya.