Sana sanasta -haaste poiki ajankohtaisen ja kantaaottavan kappaleen: ”Valtio on huolissaan, ku emme teoillamme saa nuoria kuoristaan”

Kolmannen singlen julkaissut Q työstää parhaillaan myös ep-levyä.

26.04.2024

Ensiaskeleensa kotimaiseen hiphop-skeneen ottanut Q on julkaissut uuden singlen.

Järjestyksessään kolmas sinkkujulkaisu, Folklore, ottaa kantaa räpin ympärillä käytyyn keskusteluun väkivallasta ja sitä synnyttävistä tekijöistä. Biisin tarkoituksena onkin herättää keskustelua ja nostaa esiin kaikkien vastuuta väkivallattoman yhteiskunnan rakentamisessa. Kappale julkaistiin aiemmin myös lyhyempänä versiona osana Redbullin Sana sanasta -haastetta, jossa se sai hyvän vastaanoton. Kuuntelijoiden toiveesta kappale päätettiin lopulta saattaa valmiiseen julkaisukuntoon.

Q-artistinimen takana on tamperelaistunut espoolainen tutkija ja luokanopettaja, Faruk Nazeri. Faruk on kasvanut 2000-luvun alun räpin parissa, joka näkyy myös hänen tekemässään musiikissa. Tällä hetkellä omakustanneartistina toimiva Q valmistelee parhaillaan myös omaa ep-julkaisua. Lisäksi artistilta on tulossa kaksi yhteistyöalbumia, joiden on määrä ilmestyä kuluvan vuoden aikana.

Kuuntele uusi kappale alta.

Lisää luettavaa