Seattle-räppäri väittää Yhdysvaltain salaisen palvelun tehneen laittoman kotietsinnän talossaan Donald Trumpin vastaisten tviittien takia

Hitler-viiksinen Trump-nukke hirressä ei ilmeisesti ihastuttanut viranomaisia samalla lailla kuin räppäreitä itseään.

03.02.2018

Chino’o Capo Gaddafi eli oikealta nimeltään Guled Diriye on somalialaisperäinen Seattlen asukas, jonka äiti kuulemma yllättyi viime tiistaina, kun Yhdysvaltain salainen palvelu koputti hänen ovelleen.

Diriyen kertoman mukaan oven takana oli kaksi salaisen palvelun agenttia, jotka etsivät Diriyeä ja vaativat päästä äidin taloon tekemään kotietsinnän. Kotietsintälupaa agenteilla ei kuitenkaan kuulemma ollut – ainoastaan heidän yhteystietonsa sisältävä paperilappu, jonka agentit jättivät Diriyen äidille, kun Diriye itse ei ollut paikalla.

”Äitini on kauhuissaan. Hän pelkää, että viranomaiset sulkevat hänen yrityksensä”, kertoo Diriye paikalliselle Seattle Times -lehdelle.

Diriye uskoo, että kotietsinnän syynä on hänen julkinen kritiikkinsä presidentti Donald Trumpia kohtaan. Hän kuvasi joulukuussa musavideon, jossa piirretään Hitler-viikset Donald Trumpin näköisen nuken naamaan ja sitten köytetään se roikkumaan Seattlen Rainier Avenuen katukylttiin.

Diriye on promonnut Dum Dum -nimiseen biisiin tehtyä videota somessa siitä lähtien aktiivisesti ja viitannut varsin kitkerästi Trumpiin useissa tviiteissä.

Seattle Times ei ole vielä saanut salaista palvelua kommentoimaan asiaa muuten kuin että agentit ”vain etsivät jotakuta.”

Diriye itse ja hänen koko perheensä ovat Yhdysvaltain kansalaisia ja ”ylpeitä siitä.” Diriye on myös muslimirap-kollektiivi Malitia MaliMobin toinen perustaja.

“Me vihaamme terrorismia. En voi edes mennä takaisin synnyinmaahani, koska siellä on pommituksia joka päivä. Siis, me olemme niin terrorismia vastaan kuin voi olla. Se, että minut laitetaan samaan kategoriaan kuin terroristit, on sydäntäsärkevää. Se on pahin juttu maailmassa mitä minulle voi tehdä. Minä olen täällä niiden paskiaisten takia. Miten kukaan voi laittaa minut samaan kategoriaan niiden persläpien kanssa?”

Lisää luettavaa