Serj Tankian antoi tilannepäivityksen uuden System of a Down -levyn edistymisestä

Jo kymmenen vuotta kestäneelle levytystauolle jämähtänyt System of a Down saattaa aloittaa uuden albumin äänitykset jo tänä keväänä, laulaja Serj Tankian kertoi Rolling Stonelle.

System of a Down -fanit ovat joutuneet odottelemaan poikkeuksellisen pitkään bändin seuraavaa albumia, kun yhtyeen viimeisimmästä studiojulkaisusta, vuonna 2005 ilmestyneestä Mezmerize/Hypnotize-levykaksikosta, tulee tänä vuonna kuluneeksi jo tasan vuosikymmen.

Ilmassa on kuitenkin nyt ainakin varovaisen optimistisia merkkejä uuden albumin toteutumisesta, sillä solisti Serj Tankianin mukaan bändi on keskustellut alustavasti levynteon aloittamisesta yhtyeen seuraavan kiertueen jälkeen. System of a Down kiertää huhtikuussa Eurooppaa Armenian kansanmurhan 100-vuotismuistoa kunnioittavalla Wake Up the Souls -kiertueellaan, joka vie bändin konsertoimaan ensimmäistä kertaa myös kotimaahansa Armeniaan.

”Uuden levyn tekemisestä on ollut puhetta. Tarkoituksenamme on arvioida tulevan kiertueemme jälkeen tilannetta ja katsoa, että onko minulla, Daronilla (Malakian, kitaristi) ja muilla bändiläisillä kasassa sellaisia biisejä, jotka toimisivat System of a Downissa. Suhtaudumme asiaan avoimin mielin, mutta mitään sen tarkempia suunnitelmia meillä ei ole vielä julkistaa”, Tankian kertoi Rolling Stone -lehden haastattelussa.

Haastattelussa Tankian myös kertoi säveltäneensä itse jo muutamia uusia biisejä juuri System of a Downia silmällä pitäen.

”Minulla on muutama potentiaalinen sävellys, mutta en ole varma niiden kohtalosta ennen kuin pääsen esittelemään ne muille bändiläisille ja kuulemaan heidän reaktionsa”, Tankian sanoi.

Koko levyhanke on siis edelleen vielä varsin alkutekijöissään, mutta Tankian lupasi Rolling Stonelle fanien kuulevan tarkempia lisätietoja heti, kun jotain kerrottavaa on.

System of a Downin nykyistä keikkakuntoa voi tutkailla alla näkyvästä keikkavideosta, joka taltioitiin joulukuun puolivälissä Yhdysvalloissa.