Sideways-festivaalin aloituspäivä myytiin loppuun – järjestäjät kertovat, mikä tapahtumassa kiinnostaa

13.06.2015

Ensimmäistä kertaa järjestettävä vaihtoehtomusiikin festivaali Sideways aloitti eilen menestyksekkäästi. Helsingin Teurastamolla sijaitsevan tapahtuman perjantain liput myytiin loppuun. Paikalla oli päivän aikana 6000 kävijää.

Vielä tänään jatkuvan tapahtuman yleisöennuste oli alun perin 10 000 kävijää viikonlopun aikana, ja nyt järjestäjät uskovat ennusteen ylittyvän helposti. Rumba kysyi tapahtuman tiedottajalta Johannes Kinnuselta, mikä “Flow’n pikkuveljeksi” kutsutussa Sidewaysissa kiinnostaa.

Miten festivaali ja järjestelyt ovat sujuneet?

“Erittäin hyvin! Tietenkin kun tehdään uutta festaria ja vielä uudessa paikassa, niin järjestelyt ovat normaalia työläämpiä. Heti avauspäivä ylitti kaikki odotuksemme, ja yleisöltä saatu palaute on ollut pelkkää hehkutusta. Perjantai myytiin loppuun, joten myös taloudellisesti kaikki näyttää hyvältä.”

Ensimmäinen festivaalipäivä myytiin loppuun. Mikä Sidewaysissa kiinnostaa?

“Uusi festari on aina uusi festari, joten ihmisiä kiinnostaa nähdä mitä meillä on tarjota. Uskon, että päätöksemme keskittyä pelkän musiikin lisäksi myös oheisohjelmaan erottaa meidät useimmista muista tapahtumista. Artistikattauksemme on toki kova, mutta siihen päälle puheohjelmaa, flipperihallia, taidenäyttelyitä, bingoa, pingistä, laadukkaat ruoka- ja juomapalvelut ja niin edelleen. Koko paketti on enemmän kuin osiensa summa.”

Vaihtoehtomusiikin suosio kasvaa jatkuvasti. Olisiko Sidewaysille ollut kysyntää jo 5 vuotta sitten?

“Kyllähän jo esimerkiksi Kuudes Aisti osoitti, että ilman ison yleisön tuntemia artisteja voidaan saada tuhansia ihmisiä paikalle. Pitää tunnustaa, että Sidewaysin ensimmäisen vuoden menestys on ollut meillekin pieni yllätys. Siis positiivinen sellainen.”

Festivaalit usein muovautuvat uomiinsa pari ensimmäistä vuotta. Mitä aiotte tehdä ensi kerralla eri tavalla? Järjestetäänkö Sideways jatkossakin?

“Ellei mitään ihmeellistä tapahdu, niin Sideways tulee myös tulevina vuosina, ja ideoita on varastossa vaikka millä mitalla. Nyt olemme testanneet ja todenneet, mikä alueella toimii ja mitkä osa-alueet vaativat kehittämistä. Esimerkiksi wc-alueiden painopisteitä muutetaan jo tälle päivälle, ja vessoja on tilattu lisää. Tekemällä oppii, mutta peruskonsepti tuntuu olevan kunnossa.”

Mikä erottaa Sidewaysin Flow-festivaaleista, koon lisäksi?

“Olemme toki kuulleet loputtomasti Flow-vertauksia, minkä otamme vain kehuna – onhan kyseessä Suomen laadukkain festari. Meissä on varmasti paljon samaa, mutta myös loputtomasti eroja. Sideways on ehkä vähemmän sliipattu, ja rosoisuutta on jätetty enemmän. Ohjelmistoa katsoessa esimerkiksi Killing Jokea olisi vaikeaa kuvitella Flow’n päälavalle.”

Mikä on Sidewaysin tulevaisuus?

“Toivottavasti valoisa. Uskon vilpittömästi, että ensi vuonna teemme vielä paljon paremman tapahtuman.”

Minkä artistin toivoisit vielä joskus pääsevän Sidewaysiin esiintymään?

“Näin hiljattain unta, että PJ Harvey esiintyisi Sidewaysissa – uskoisin sen olevan aika lailla täydellinen headliner. Lisäksi yritimme saada ohjelmistoon ulkomaisia punk-nimiä, mutta kiertueaikataulut eivät tällä kertaa osuneet kohdalleen. Descendents sopisi ainakin itselleni enemmän kuin hyvin.”

 

Eilen tapahtumassa nähtiin ainakin Killing Joke, Ariel Pink, The Jesus and Mary Chain: Psychocandy live, Freddie Gibbs ja Bizarre Ride II The Pharcyde. Sideways jatkuu vielä tänään. Esiintymässä ovat muun muassa Earl Sweatshirt, …And You Will Know Us By the Trail of Dead, José González, Silvana Imam sekä Azalea Banksin tilalle tullut Dizzee Rascal. Lisätietoa löydät tapahtuman kotisivuilta.

Lisää luettavaa