Sigur Ros -rumpali erosi yhtyeestä – syytetään raiskauksesta

Sigur Rosin rumpali on syytösten keskipisteessä.

02.10.2018

Sigur Rós -yhtyeen rumpali Orri Páll Dýrason on eronnut yhtyeestä.

Syynä on häntä kohtaan nostetut väitteet raiskauksesta.

”Viime päivinä rumpaliamme on syytetty vakavista asioista. Hyväksymme rumpalimme Orri Páll Dyrasonin eropyynnön, jotta hän saa käsitellä syytökset ja syytteet omassa rauhassaan”, yhtye kertoi sosiaalisessa mediassa.

Taiteilija Meagan Boyd syyttää Dýrasonin raiskanneen hänet vuonna 2013 Los Angelesissa. Tuolloin yhtye oli kaupungissa äänittämässä Kveikur-albumia. Boydin mukaan he nukkuivat samassa sängyssä ja Boyd havahtui siihen, miten Dýrason raiskasi hänet kaksi kertaa kyseisen yön aikana.

Yhdysvaltalaispoliitikko Brett Kavanaughia vastaan käytävä, suurta julkisuutta saanut oikeudenkäynti rohkaisi Boydin tulemaan julkisesti esiin. Kavanaughia syytetään seksuaalisesta ahdistelusta.

Boyd laittoi Instagramiinsa kuvia, joissa Dýrason vastasi henkilökohtaisella sähköpostilla tämän syytteisiin. Sähköpostissa Dýrason ihmetteli, miksi Boyd syyttää häntä asiasta, mitä ei tapahtunut.

Sähköposti poistettin Instagramista nopeasti.

Meagan Boyd sanoi ettei lepää, ennen kuin Dýrason saadaan vastuuseen teostaan.

Dýrason itse kiistää syytteet. Hän pyysi Facebook-sivuillaan, ettei hänen perhettään vedettäisi mukaan asiaa käsitellessä. Hän myös painotti, että tällä hetkellä kyseessä on ainoastaan Boydin sanat hänen omiaan vastaan.

Lisää luettavaa