Simon Cowellin luoma poikabändi tuottaa kohuja: One Direction on erikoistunut esiintymiseen otsikoissa

25.06.2012

Oletteko koskaan kuullut One Direction -nimisestä yhtyeestä? Emme mekään. Mutta nähtävästi pumppu ylittää yhä uudelleen uutiskynnyksen kuin Sergei Bubka konsanaan.

Kuva: Music News Australia

One Directionin takana on tietenkin Simon Cowell, tuo popmusiikin Frankenstein. Ison-Britannian X-Factorin seitsemännen tuotantokauden kolmossijalta Cowellin Syco-yhtiön leipiin värvätyt pojat ovat totaalinen hittikone, jossa jokainen osanen tekee oman, tärkeän osansa.

Ensinnäkin oli tietenkin nimi.

Maikkarin viihdesivusto välitti tiedon, jonka mukaan orkesteri on jo vedetty käräjille Yhdysvalloissa, koska planeetallamme lienee noin kaksisataamiljoonaa samannimistä musiikkiorganisaatiota. Uutinen ei varsinaisesti ole aivan päiväntuore, koska TMZ-juorusivusto kertoi samasta – kuvien kera – jo huhtikuussa.

Seuraavaksi NME tiesi kertoa, että yhtyeen pakistanilaisvahvistusta syytetään Yhdysvalloissa nuorten tyttöjen aivopesemisestä islaminuskoon. Bongaus perustui mihinkäs muuhun kuin The Sun -lehden tarkkaan mediaseurantaan. Taustalla oli amerikkalainen konservatiivinen islamofobi, Debbie Schlussel, jonka äärisuppeaan maailmankuvaan ei mahdu kuin salaliittoteorioita. Poikabändit kun tunnetusti ovat oikotie jihad-harrastukseen.

Mutta kaikista merkeistä päätellen One Directionin salakavalan islamistisen mission kohteena eivät ole 11-vuotiaat naisenalut, vaan heidän neljättäkymmentään käyvät äitinsä. Mikäli brittitabloideihin on luottamista – ja miksei olisi? – poikabändin nuorisosiivessä on jo pitkään harrastettu höyryävää seksiä kaukaisella 70-luvulla syntyneiden naishenkilöiden kanssa. Äskettäin julkisuuteen lurahti tieto 17-vuotiaan Harry Stylesin ja 32-vuotiaan radiotoimittaja Lucy Horobinin salavuoteudesta, joka oli vähällä rikkoa rouvan avioliiton. Eikä tapaus ollut ainoa. Kun suhde Horobiniin kariutui, teini-idolin seuraava valloitus oli kolkyt ja risat -ikäinen Xtra Factor -juontaja Caroline Flack.

Lucy Horobinin masentunut juhannustweet kertoo kaiken:

Totta puhuen nämä uutisotsikot eivät ole aivan sattumaa. Bändin tuottajan mukaan akti on tärkeämpi kuin musiikki. Ja näinä sosiaalisen median aikoina se tarkoittaa muutakin kuin lavaesiintymistä. Hittejä lasketaan myös netissä. One Directionista voi tulla ensimmäinen globaali megabändi, jonka ainuttakaan biisiä kukaan ei ole koskaan kuunnellut, mutta jonka jäsenten kuvitteellisista ja todellisista valloituksista tiedetään kaikki.

Tai, jos nyt varmuuden vuoksi tarjoillaan yksi biisi, onhan sentään maanantai:

Lisää luettavaa