Sinä, joka pelkäät suomirockin kärvistelevän kuolonkorinoissaan, kuuntele Tiisua – uusi video ulkona

08.08.2015

Kai kaikki ovat jo kuulleet Tiisusta? Parikymppisten nuorten herrojen suomirockbändi on julkaissut jo viisi loistavilla musiikkivideoilla varustettua loistavaa kappaletta, jotka ovat mahdollisesti kaikki tulossa 28. elokuuta julkaistavalle debyyttialbumille Elämän koulu. Uusin niistä on tänään esitelty Virtaset.

Bändi on noussut hurjasti koko viime vuoden. Tiisun Elämältä turpiin sain ja Tänään sä musta hullaannut saivat paljon radiosoittoa, ja eri mediat ovat ylistäneet bändin keikkoja yli pääesiintyjien. Esimerkiksi Tuukka Hämäläinen kirjoitti Tammerfestista, kuinka Tiisu “näytti pääesiintyjänä olleelle Samuli Putrolle närhen munat”. Aamulehden Ruisrock-arvio otsikoitiin “Ellie Goulding jätti vaisun olon, mutta Tiisu pelasti perjantain”.

Perisuomalaisella mielenmaisemalla runsaasti vitsaileva tyyli ja vimmainen hulluus tekee Tiisusta ehkä mielenkiintoisinta suomirokkia pitkään aikaan. Keikoilla ja videoissa holtittomasti rimpuileva 20-vuotias laulaja Henrik Illikainen on selvästi ehdolla seuraavan hämmentävän neron rooliin.

Alla Virtaset, jossa laulussa vierailee Sallamarja. Suomi-irvailu jatkuu.

Tässä vielä aiemmat Tiisun videot. Minkäänlaisesta video edellä -kikkailusta ei ole kyse – meiningissä on sielua ja kappaleet todella potkivat.

Kuten todettu, suomalaisuus on kovasti teemana bändin kappaleissa. Illikainen tekeekin vakuuttavaa ja kutkuttavaa jälkeä myös sanoittajana. Myös tämä on nostanut Tiisun esiin – sanoitukset ovat tämän hetken suomirockin parjatuimpia aiheita.

Tänään sä musta hullaannut

Elämältä turpiin sain

Suomalaisen suurin riesa on sisu

Uusi aika

Lisää luettavaa