Sitten katseet tulevaisuuteen – Luukas Oja julkaisi debyyttialbuminsa

Nuoren polven suomirockia.

Luukas Oja -yhtye on yksi tämän hetken seuratuimmista tulokkaista, siitä puhuu ainakin Ylex:n raadin päätös nostaa yhtye vuoden kolmanneksi lupaavimmaksi tulokkaaksi taannoisessa Läpimurto 2020 –listauksessaan.

Nyt on bändin aika ottaa homma haltuun. Musiikkiahan yhtye on tuutannut ulos jo muutaman vuoden ja ehtinyt siinä sivussa heittämään keikkaa, mutta debyytti julkaistiin nyt. Väritetty todellisuus sisältää kymmenen biisiä, joista neljä on julkaistu etukäteen.

Yhtyeen musiikissa on aistittavissa suomirockin tuttuja kaavoja, mutta modernilla otteella. Sanoitukset ovat elävästä elämästä, usein myös kannanottavia, josta esimerkkinä Ostan, ostan -single. Yhtye osaa tehdä suoraviivaista, rämisevääkin rockia, mutta myös maalailevaa soundia isolla kertosäkeellä. Siitä nappiesimerkkinä Vielä tänään, joka kuuluu levyn ennenjulkaisemattomaan materiaaliin.

Kuten monien muiden yhtyeiden ja artistien kohdalla, myös Luukas Oja -yhtyeen suunnitelmia korona on päässyt vesittämään. Onneksi keikkakalenteri ei ole aivan tyhjä, vaan yhtye on mahdollista nähdä livenä vielä loppuvuodesta. Nappaa keikkapäivät haltuun alta ja kuuntele biisinäytteet levyltä.

9.10. On The Rocks, Helsinki

16.10. 45 Special, Oulu

23.10. Bar 15, Seinäjoki

30.10. Kerubi, Joensuu

20.11. Dynamo, Turku