Sodankylän elokuvajuhlien vakiomusiikkivieras on tänä vuonna esillä kahden merkkitapauksen johdosta

Cleaning Women jälleen Sodankylässä.

02.06.2022

Sodankylän elokuvajuhlilla esitetään kaksinkertaisen Cannes-voittajan Alice Rohrwacherin (Happy as Lazzaro, The Wonders) uusin elokuva The Pupils. Elokuvan pääosassa on ohjaajan oma sisko Alba Rohrwacher.

37-minuuttinen elokuva on jo voittanut kriitikot puolelleen, kun se nousi ykkössijalle kriitikoiden omalla kokoomalistalla kaikista Cannesissa vastikään esitetyistä uutuuksista. The Pupils seuraa katolisen sisäoppilaitoksen ja siellä asustavien ja opiskelevien kapinallisten pikkutyttöjen joulunaikaa 1940-luvulla.

Elokuvan ääniraidan on säveltänyt suomalainen Cleaning Women -yhtye, joka on yli 20-vuotisella urallaan niittänyt laajaa kansainvälistä mainetta lukuisilla mykkäelokuvasäestyksillään, joista tunnetuimmat ovat Aelita, Panssarilaiva Potemkin ja Metropolis.

Cleaning Women -yhtye (Risto Puurunen, Timo Kinnunen ja Tero Vänttinen) on paikalla Sodankylän elokuvajuhlilla The Pupilsin festivaalinäytöksessä lauantaina 18. päivä kesäkuuta kertomassa elokuvan musiikista ja jo vakiintuneesta yhteistyöstään Alice Rohrwacherin kanssa.

Samana päivänä eli 18. kesäkuuta Cleaning Women -yhtye säestää Kote Mikaberidzen elokuvan Isoäitini (Neuvosto-Gruusia, nyk. Georgia 1929). Yhtye on esiintynyt Sodankylän elokuvajuhlilla aiemminkin useaan otteeseen.

Lisää luettavaa