”Soittakaa In C!” – minimalismin pioneeri Terry Riley Suomeen

Flow julkisti The Other Sound -ohjelmakokonaisuuden.

18.04.2018

Kokeellisen musiikin ohjelmakokonaisuus The Other Sound on jälleen osa Flow-festivaalia. The Other Sound palaa Voimalaan, jossa valotaidekollektiivi ja tuotantotalo Sun Effects kuratoi valo- ja videotaitekokonaisuuden.

The Other Soundin artistikattaus on julkaistu Terry Riley kärkenään. Minimalismin pioneereihin lukeutuva Riley saapuu Suomeen vuosikymmenien tauon jälkeen ja konsertoi Flow’ssa poikansa, kitaristi Gyan Rileyn kanssa. Kalifornialaisen tunnetuimpia sävellyksiä on 53:sta noin tahdin pituisesta melodiapätkästä koostuva In C (1964). Säveltäjä-pianisti oli myös toteuttamassa Suomen ensimmäistä happeningiä yhdessä Ken Deweyn, Otto Donnerin ja Erkki Kurenniemen kanssa 1963.

Sunnuntain The Other Sound on omistettu amsterdamilaiselle Music from Memory -levymerkille. Lavalla nähdään italialainen ambient-veteraani Gigi Masin, kokeellista musiikkia 70-luvulta esittänyt Suso Saiz, Michal Turtle, Jonny Nash sekä dj-keikalla Music from Memoryn perustajat Jamie Tiller ja Tako. Levymerkki on todellinen aarreaitta, jonka katalogiin Rumba kehottaa kaikkia othersoundinmielisiä tutustumaan esimerkiksi sen Bandcamp-sivulla.

Muita Other Sound -kiinnityksiä ovat kreikkalainen abstraktia elektronimusiikkia esittävä Lena Platos, elokuvamusiikin tekijänä tunnettu amerikanitalialainen Suzanne Ciani, kokeellista teknoa soittava venäläinen Kedr Livansky, syntetisaattoreilla ja itsetehdyillä soittimilla äänivalleja luova serbialainen Abul Mogard sekä meluisaa ambientia esittävä amerikkalainen Chino Amobi.

Klassisen musiikin kokeellisempaa laitaa festivaalilla edustavat Lubomyr Melnyk, Nyky Ensemble, Aapo Häkkinen ja Dimitre Marinkev, Meriheini Luoto, Olli Aarni ja Antti Tolvi.

Flow-festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 10.–12. elokuuta.

Lisää luettavaa