SoundCloudin johtaja vastaa blogissaan huhuihin, joiden mukaan palvelu olisi loppumassa ja sen sisältö vaarassa kadota

Suosittu musiikinjakopalvelu on ollut viime vuosina talousahdingossa.

SoundCloud

Ruotsalainen musiikinjakopalvelu SoundCloud on jo pitkään paininut talousongelmien kanssa. Suoratoistopalvelut ovat vieneet sen huomion, ja käyttäjäkunta on pienentynyt. Palvelu on joutunut lopettamaan useita työpaikkoja miinusmerkkisten tilastojen vuoksi.

SoundCloudin käyttäjille on noussut tästä pelko. Jos palvelu poistetaan, mitä kaikelle sen sisältämälle musiikille käy? SoundCloudissa on valtavasti kappaleita, remixejä ja podcasteja, mitä ei löydä muualta.

Nyt palvelun toimitusjohtaja Alexander Ljung vastaa pelkoihin. Hän kirjoitti asiasta blogissaan perjantaina otsikolla ”SoundCloud is here to stay”.

Otamme herran uutiset mielellämme vastaan, sillä SoundCloud on edelleen erittäin tärkeä harrastelijamuusikoiden jako- ja kohtauspaikka.

Lue Ljungin rauhoittelu alta. Alkuperäisen löydät täältä.

”Hei kaikki,

Soundcloudista mutistaan tällä hetkellä valtavasti. Ja sitä se vain on, mutinaa. Rakastamanne musiikki Soundcloudissa ei ole katoamassa mihinkään, eikä lataamanne musiikki ole katoamassa, koska Soundcloud ei ole katoamassa. Ei 50 päivässä, ei 80 päivässä tai missään ennustettavassa tulevaisuudessa. Musiikkinne on turvassa.

Teidät mukanamme me rakensimme uskomattoman luovan yhteisön täynnä artisteja, podcastaajia, DJ:tä, tuottajia, jotka puskevat kulttuuria eteenpäin maailmassa. Se ei tule muuttumaan. Viime viikolla meidän täytyi tehdä rankkoja päätöksiä ja luopua osasta työntekijöistämme, mutta teimme sen, jotta Soundcloud voi pysyä vahvana ja itsenäisenä.

Kiitos teille kaikille rakkaudesta ja tuesta. Voitte auttaa levittämään sanaa, ettemme ole lähdössä mihinkään, ja että teidän kuuluu jatkaa luomista, kuuntelua, lataamista, jakamista, tykkäämistä ja uuden, nykyisen ja tulevan musiikin tutkimista. SoundCloud on täällä jäädäkseen.

Rauhaa,
Alex”