Speden Hirttämättömät-klassikko sai uuden version, tänään ensi-ilta: ”Ehkä jopa vuosituhannen huonoin elokuva”

Hirttämättömät sai tänään ensi-iltansa.

24.05.2023

Speden klassikkoelokuva Hirttämättömät on tehty uusiksi. Kerroimme elokuvan uudesta versiosta aiemmin muun muassa täällä. Alkuperäinen Hirttämättömät ilmestyi vuonna 1971. Leffassa nähtiin Speden lisäksi Vesa-Matti Loiri sekä Simo Salminen.

Alkuperäisessä elokuvassa Spede Pasanen esitti Speedy Gonzalesia. Nyt roolissa nähdään Ona Huczkowski. Rooleissa nähdään Aku Hirviniemen, Ona Huczkowskin ja Andrei Alénin (joka on myös ohjannut elokuvan) lisäksi Kari Hietalahti, Hannele Lauri, Deogracias Masomi, Ada Laine, Bárbaro el Urbano Vargas, Lydia Ofi Teresia, Janne Kataja ja Kelet. 

Elokuvan ensi-ilta on tänään, ja nyt on saatu myös kriitikoiden arvioita leffasta. Vähemmän yllättäen arviot ovat olleet kohtalaisen jäätäviä. Esimerkiksi sisarlehtemme Episodin Jussi Huhtala antoi leffalle yhden tähden seuraavien sanojen saattelemana:

”Nyt on toukokuu, ja teattereihin saapuu uusintaversio Spede Pasasen tuottamasta lännenkomediasta Hirttämättömät, joka ilmestyi vuonna 1971. Tuntuu yhtä helpolta nimetä uusi Hirttämättömät vuoden huonoimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi jo nyt. Ehkä jopa vuosituhannen huonoimmaksi… Suuri osa dialogista tuntuu improvisoidulta läpänheitolta, joka ei vie tarinaa mitenkään eteenpäin eikä naurata. Hirttämättömät on kuin polttariporukan tekemä kotivideo tai hiekkakuopan reunalla esitettyä puskateatteria.”

Koko arvion voit lukea täältä. Alta löydät elokuvan trailerin.

Lisää luettavaa