Stingin tuleva albumi on rokkaavinta sitten Policeaikojen: ”Tämä ei ole luuttulevy”

24.07.2016

Vanha suola janottaa Stingiä. Hän on julkaissut The Police -aikojen jälkeen 11 soololevyä, joissa tyyli on pitkälti folk- ja kansanmusiikkiperinteestä ammennettu, mutta kertoi keskiviikkona julkaisevansa seuraavaksi rock-albumin.

11. marraskuuta julkaistava 57th & 9th on manageri Martin Kierszenbaumin mukaan mukaan rokeinta Sting-tuotantoa sitten The Policen Synchronicity-albumin.

”Tämä ei ole luuttulevy. Levy tavallaan edustaa kaikkea, mitä olen tehnyt, mutta pääosassa näyttää olevan energinen puoli”, Sting kertoi Rolling Stonelle.

Myös sävellystapa on levyllä rokimpi. Sting kasasi joukon muusikoita, joiden kanssa hän sävelsi kappaleet studiossa. Hän ei tuonut äänityksiin valmista materiaalia, vaan kaikki tehtiin paikan päällä.

”Se nostaa jännitettä, koska studioaika maksaa rahaa”, hän kertoi.

”Minulle tärkein elementti musiikissa on yllätys. Rock on muuttumassa traditionaaliseksi musiikiksi, ehkä siksi onkin hyvä palata siihen.”

Vanhojen muusikoiden rock-herännäisyyteen suhtaudutaan helposti skeptisesti, mutta melodisten folkvuosien jälkeen Stingin rocksaundi voi olla tuoreempi kuin osaisi arvara.

Tätä odotellessa vähän luuttumusiikkia.

Lisää luettavaa