Stooges-basisti Sonisphere-myrskystä: ”Olin varma, että koko lava sortuu päälleni”

13.08.2010

Stoogesin basisti Mike Watt jäi jumiin myrskyn runnomalle Sonisphere-lavalle ja kertoo nyt tapahtuneesta blogissaan.

Kuva: Phil Guest / Wikimedia Commons

Iggy & The Stoogesin basisti Mike Watt oli Sonispheren kakkoslavalla ihastelemassa Mötley Crüen soittovälineitä, kun Porin myrskyhelvetti pääsi irti.

”Ensin satoi vähän ja sitten kuin saavista kaataen. Tässä vaiheessa tuntui pahalta yleisön puolesta, vaikka heillä näkyi paljon sadeviittoja”, Watt kirjoittaa kiertueblogissaan.

”Sitten alkoi vettä tuli kuin kylpyammeista kaataen. Lavatyöläiset kääntelivät monitoreita sateelta suojaan, kun yllättäen myrskytuuli iski jostain. Vitun hullua.”

Ukkosmyrskyn mukana tullut syöksyvirtaus iski viime sunnuntaina Porin Sonisphere-festivaalille. Ylen saaman tiedon mukaan keski-ikäinen mies menehtyi saamiinsa vammoihin eilen sairaalassa. Loukkaantuneita oli kymmeniä.

”Lava tulvi, ja yritin varoen päästä sen keskelle. Pelkäsin liukastuvani, jos teen liian rajuja liikkeitä. Mötley Crüen kamat hajosivat myrskyssä ihan täysin, mutta eniten pelotti, jos ylhäältä putoaa päälleni esimerkiksi valoja. Katsoin kuinka puut taipuivat vaakatasoon ja turva-aidat lentelivät. En uskaltanut lähteä lavalta pois, ettei tuuli riepottelisi minuakin”, Watt kertaa.

”Olin aivan varma, että lava sortuu päälleni. Viimeksi olen pelännyt yhtä paljon, kun ase painettiin ryöstön yhteydessä ohimolleni noin 30 vuotta sitten”, hän päivittelee.

Lopulta festivaalin järjestysmies tuli auttamaan tärisevän Wattin lavan takana olleen Mötley Crüen kiertuerekan konttiin, ja myrskyn laannuttua pukuhuoneeseen toipumaan kokemuksesta. Basisti kiittelee pelastajaansa runsain mitoin.

”Taivas, miten kiitollinen olen tuon nuoren suomalaisturvamiehen antamasta avusta.”

Myrskyn laannuttua Iggy Pop nousi lavalle kitaristinsa kanssa soittamaan neljän biisin akustisen minikeikan, Alice Cooper lainasi Slayerin soittimia hoitaakseen oman show’nsa, ja vain Mötley Crüen esitys jouduttiin perumaan. Tuhoutunut kakkoslava suljettiin.

Wattin koko vuodatuksen voit lukea täältä.

Lisää luettavaa