”Emme suostuneet joutumaan musabisneksen uhreiksi” – striimauspalveluja vastaan vuosikymmenen kapinoinut Def Leppard antautui vihdoin ja selittää, miksi

Toolin ja Steven Wilsonin tapaan pitkän diskografiansa Spotifysta poissa pitänyt klassikkobändi uskoo nyt saaneensa reilun diilin.

19.01.2018

Def Leppardin musa on ensimmäistä kertaa saatavilla Spotifyssa tästä perjantaista lähtien.

Bändi kieltäytyi antamasta levyjään mihinkään striimauspalveluun monta monituista vuotta ja joutui tappelemaan levy-yhtiönsä Universalin kanssa asiasta harva se hetki.

”Tarvitsimme bändillemme kunnon diilin. Emme suostuneet joutumaan musabisneksen uhreiksi. Teimme diilin Mercuryn kanssa [nykyään Universalin alabrändi, toim.huom.] monta vuosikymmentä sitten, eikä silloin levytyssopimuksissa ollut digitaalijulkaisuosioita.”

”Sitten kun diilimme loppui vuonna 2009, olimme vapaita tekemään mitä ikinä halusimme. Olimme kuitenkin niin kiireisiä kiertueiden kanssa, ettemme huolehtineet vanhasta levykatalogistamme – nimittäin silloin ihmiset vielä ostivat CD-levyjä – eli olimme aika epävarmoja striimauksen hyödyistä,” kertoo nokkamies Joe Elliott Rolling Stonelle.

Hyödyt vaikuttivat varsin pieniltä varsinkin, kun levy-yhtiöt kertoivat bändille, että yli miljoonasta kuuntelukerrasta saisi suunnilleen 120 dollaria omaan kukkaroon.

Elliott vakuuttaa, että kysymyksessä ei ollut sinänsä edes raha, vaan reiluus. Bändi pyörsikin päänsä lopulta näin vuonna 2018 siksi, että ajatteli että eipä striimaus heitä sinänsä haittaakaan, jos järkevään sopimukseen päästään.

”Kunhan diili on mielestämme reilu.”

Lisää luettavaa