Suomalainen folk metal myy maailmalla – eräs skenen suurimpia nimiä kertoi uudesta levystään ja tulevista keikoista

Korpiklaani se jaksaa. Ja hyvä niin!

19.12.2023

Eräs suomalaisen folk metalin suurimpia nimiä eli Korpiklaani ilmoitti julkaisevansa 12. täyspitkän studioalbuminsa Rankarumpu ensi vuonna. Tarkka julkaisupäivämäärä on 5. päivä huhtikuuta, ja sen julkaisijana toimii Nuclear Blast Records.

Yhtyeen Jonne Järvelä kertoo albumista seuraavaa:

”Aina kun alan kirjoittamaan jotain uutta, materiaali löytää oman polkunsa ilman pakottamista. Kappale vain nousee jostain syvältä sisältäni täysin luonnollisesti. Kuitenkin, kun Rankarumpu-albumin materiaalit alkoivat muodostumaan, asetin itselleni tavoitteen. Pari aikaisempaa levyämme, erityisesti Kulkija (2018), olivat kokonaisuutena hitaampia. Tällä kertaa halusin hyödyntää pykälän verran nopeampia tempoja – vähän kuin vanhan Korpiklaanin tapaan.”

Samalla yhtye julkisti keikkapäivämääriä alkavalle vuodelle. Helmi- ja maaliskuun taitteessa yhtye esiintyy Isossa-Britanniassa 16 keikan verran Alestormin ja Heidevolkin kanssa. Sen jälkeen luvassa on albumin julkaisukeikat Meksikossa, josta yhtye jatkaa Pohjois-Amerikan headline-kiertueelleen. Luonnollisesti bändi keikkailee myös Euroopassa.

Lisää luettavaa