Suomalainen katumuotimerkki avustaa Ukrainaa – kuski joutui ”vierastaistelijoiden” listalle

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ei ole ohi, apua tarvitaan yhä.

09.05.2022

Kotimainen katumuotibrändi Osuma on lyöttäytynyt yhteen jo neljä avustusreissua Ukrainaan tehneiden yhteistyökumppanien kanssa. Perille on viety tarvikkeita ja ruokaa niin sotilaille, siviileille kuin eläimillekin, ja paluukyytiin on otettu ukrainalaisia niin paljon kuin tilaa on. Avustusreissut eivät ole jääneet huomaamatta, sillä kuski on päätynyt Venäjä-mielisten kokoamalle ”vierastaistelijoiden” listalle, josta myös Yle kirjoitti. Osumalta kerrotaan, että brändin sometilit ovat myös kohdanneet häirintää etenkin sodan alussa.

Tästä huolimatta osumalaiset eivät todellakaan ole luovuttamassa, vaan muistuttavat ettei Venäjän aloittama hyökkäyssota ole todellakaan ohi. Apua Ukrainassa tarvitaan yhä ja edelleen. Osuma kerää tavaralahjoituksia seuraavaa kuljetusta varten. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Seuraavassa reissussa Ukrainaan on lähdössä muun muassa keskoskaappi ja muuta tavaraa tuhottuun lastensairaalaan. Rahalahjoituksia esimerkiksi polttoainekustannusten kattamiseksi otetaan vastaan.

Ukrainaa ja ukrainalaisia voi myös avustaa rahallisesti esimerkiksi täältä löytyville avustusjärjestöille lahjoittamalla.

Lisää luettavaa