Suomalaiset ammattiroudarit avaavat maailman ensimmäisen roudarien työkaluilla sisustetun ravintolan

Ihme aukeaa tällä viikolla.

26.04.2022

Suomalaiset tapahtuma-alan ammattiroudarit avaavat sisustukseltaan maailman ensimmäisen roudarien työkaluilla sisustetun ravintolan Helsingin keskustaan päärautatieaseman läheisyyteen osoitteeseen Kaisaniemenkatu 3.

Roudaribaari Ihme on samalla historiallinen museo Suomessa käytetyn ääni-, valo- ja muun keikkatekniikan laitteistosta yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Vanhimmat laitteet ovat 40- ja 50- luvulta.

Ihmeeessä on myös erityinen tärinäpenkki, josta kuurot pystyvät tuntemaan soitetun musiikin.

Ihmeen tiloissa toimii myös Roudie Brewery (Roudaripanimo) joka on ns. sopimuspanimo, jonka olutkeitokset keitetään muualla suomalaisissa pienpanimoissa. Ihmeessä on 16 oluthanaa, ja valikoimista löytyy niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin pienpanimotuotteita. Tarjolla myös lounasta ja lämmintä pubiruokaa.

Ravintolan osakkaisiin kuuluu useita suomalaisia roudareita, valo- ja äänisuunnittelijoita, tapahtuma-alan tuotantoyrityksiä, sekä maahantuojia.

Roudaribaari Ihmeen idean isähahmona on legendaarisen suomalaisen valo- ja äänentoistoalan vuokrayritys Movinglight Oy:n perustaja Jyrki Peltonen.

Ihme aukeaa kaikelle kansalle torstaina 28. päivä huhtikuuta klo 12.

Lisää luettavaa