Suomalaislevykauppa huomasi hinnoittelumokan kolmen päivän dokailun jälkeen – kärsi 60 000 euron tappiot

Aina roiskuu, kun hinnoitellaan.

29.11.2023

On veemäisiä työpäiviä, ja sitten on sellaisia työpäiviä, että sitä korkkaa pullon vähän jämptimpää.

Näin kävi mainiossa Levykauppa Äxässä. Toisaalta firma kertoi tehneensä viime viikolla kaikkien aikojen parhaan viikon myyntituloksensa. Toisaalta sitten inhimillisen erehdyksen myötä hinnoitteluvirhe tuotti firmalle 60 000 euron tappiot. Annetaanpa firman itsensä kertoa asiasta. Levykauppa Äx kertoo nimittäin sosiaalisessa mediassaan seuraavaa:

”Meillä on ollut viime viikkoina ihan järjettömät määrät tarjouslevyjä kaupan ja yhtenä osiona ovat olleet erilaiset vinyyli -ja cd-boxit. Niitä on myyty PALJON ja eräälle henkilökuntamme jäsenelle, talossa 18 vuotta palvelleelle Äxän osakkaalle sekä johtoryhmän jäsenelle (jota voidaan leikkisästi kutsua tässä vaikka nimellä Hämäläisen Veli) kävi ”pienimuotoinen” laskukaavavirhe ja sen myötä tiettyihin boxeihin päätyi aivan väärä ELI liian alhainen hinta”, Äxästä kerrotaan ja jatketaan:

”Näitä boxeja kerettiin myydä viime viikolla useamman päivän ajan liian edulliseen hintaan ja tilauksia tuli ns vitusti, yhteensä n 800 kpl. Ihanaahan on että kauppa käy MUTTA nyt ”se” kävi hieman kannattamattomalla tavalla: Me saimme rahulia sisään näistä 800 tilauksesta 42 166 euroa ja JOS hinnat olisivat olleet sitä mitä niitten kuuluisi olla niin sisääntulleen rahan määrä olisi pitänyt olla 100 913 euroa. Täten tehtiin näillä boxeilla ns turskaa eli otettiin turpaan 58 747 euroa. Ei saatana, vähän kyllä harmittaa on pakko tämä myöntää.”

Mikä pahinta, asia valkeni heille vasta muutaman päivän jälkeen. Äxästä jatketaan päivitystä seuraavalla tavalla:

Saatiin tämä hinnoitteluvirhe tietoomme viime lauantaiaamuna klo 10.12 ja sellaisena hetkenä kun juuri aloimme ”tokenemaan” kolmen päivän pikkujouluputkesta eli olot oli muutenkin aika rapeat. Hämäläisen Veli (HV) soitti muhkeapäiselle Toimitusjohtajallemme ja kertoi millainen erhe oli päässyt käymään ja huhujen mukaan kolmipäiväinen pikkujouluputki muuttui neljännen päivän putkeloksi kun Jyväskyläläisen hotellihuoneen baarikaappi alkoi tyhjenemään sitä mukaa kun tuhojen laajuus alkoi selviämään. Viikonlopun ajan sitten selvittelimme että mitäpäs tässä voitaisiin tehdä että meille ei tulisi 60 000 euroa näistä kaupoista takkiin ja todettiin että eipä oikein mittään. Joten nielemme tappiomme, keräämme itsemme ja romumme ja toivotamme onnea niille jotka tajusivat näitä boxeja itselleen oikeaan hetkeen tilata. Ylivoimaisesti eniten meille tuli korville neljästä eri tuotteesta: Gunnareitten vinyyli -ja cd-boxista sekä Whon boxeista – esim Guns n’ Rosesin boxi on sellanen että JOKAINEN myyty boxi lähtee meiltä 170 euroa liian halvalla. Auts! Näitä tilattiin meiltä 200 kpl joten tuosta yhdestä boxista tulee rapiat 35 000 eur ns turskendaalia.”

Äxästä todetaan, että vaikka moka oli suuri, he nielevät tappionsa kunnialla, väärällä hinnalla levynsä tilanneet saavat plattansa tilaamallaan hinnalla eikä ketään tapauksesta syytellä. Aina roiskuu kun rapataan – joskus sitten 60 000 euron verran.

Koko päivityksen löydät alta.

Lisää luettavaa