Suomalaispanimolta yli 10-prosenttinen olut sludgen kulttiyhtyeelle

Double Barrel Solves Everything, kahdessakin mielessä.

17.12.2020

Olarin panimo lanseerasi tällä viikolla tynnyrikypsytettyjen oluiden sarjan. Yksi oluista on Double Barrel Solves Everything -niminen stout. Kahteen eri tynnyriin viittaava otsikko soitti kelloja myös raskaan underground-musiikin kuluttajien keskuudessa, eikä kyse ole sattumasta.

Outlaw Orderin saman nimiseen kappaleeseen se viittaa”, Olarin panimon Hanna Montonen sanoo.

Outlaw Order on tai oli Eyhehategod-jäsenten sivuprojekti. Yhtye oli aktiivinen, kun Jimmy Bower oli kiireinen Down-yhtyeen riveissä. Kappale D.B.S.E. (Double Barrel Solves Everything) löytyy vuoden 2003 Legalize Crime -ep:ltä. Lienee sanomattakin selvää, että Mike Williams tarkoitti ”double barrelilla” hieman erilaisia asioita.

”Nimi oli liian täydellinen olla käyttämättä kahdessa tynnyrissä kypsytettyyn stoutiin”, Montonen sanoo.

”Vaikka kyseessä ei ole mikään bändiolut, niin minulle oli todella tärkeätä hyväksyttää tämä myös bändiltä.”

Eyehategodin useamman kerran Suomeen tuonut Blow Up That Gramophonen Esa Valkeajärvi oli yhteydessä ruostekurkku Williamsiin ja kitaristi Gary Maderiin.

”On suuri kunnia, että panimo on halunnut tehdä käsityöläisoluen yhden biisimme ympärille”, Mader kommentoi.

Double Barrel Solves Everything on kypsynyt puoli vuotta Jim Beam- ja Rebel Yell -bourbontynnyreissä. Mukana on myös punavuorelaisen Kaffa Roasteryn tummapaahtoista guatemalalaista kahvia. Lopputuloksena on alkoholiprosentilla 10,7 varustettu imperial stout.

”Olihan se myös selvää, että jos Outlaw Orderiin viittaava olutta tehdään, niin se ei voi olla maitokauppavahvuinen lager. He ovat genrensä pioneereja ja uskomattomia hahmoja”, Montonen sanoo.

Etiketissä näkyvä suo- ja rämeikkö-teema viittaa yhtyeen kotikuntaan New Orleansiin, jonne pulloja on myös lähdössä. Mikäli et soita kyseisessä bändissä, olut on hankittava Olarin panimolta.

Oluessa kahvin paahteisuus käy päälle jopa karkealla tavalla. Sieltä liu’utaan bourbontynnyrin hedelmäisten nipistysten kautta vaniljaisen kahviseen pehmeyteen. Suutuntuma on tuhti. Herkullista on, ja varmasti sen kuin vain paranee ajan kanssa.

Aihetta sivuten, Eyehategod julkaisi hiljattain High Risk Trigger -singlen keväällä ilmestyvältä A History of Nomadic Behavior -albumiltaan.

Lisää luettavaa