Suomalaistaiteilijan Life in HEL, Vol. 1 -näyttely pohtii gangsta rapin ihanteita ja vaikutteita keskiluokkaisen kasvatin elämässä

Mielenkiintoinen näyttely tiedossa!

16.05.2023

Felix Bardy (s. 1998) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hänen pääasialiset tekniikkansa ovat maalaaminen ja valokuvaaminen. Hän on myös mukana Vitunleija -vaatemerkin toiminnassa. Bardyn töitä on ollut esillä mm. Amos Andersonin Generation 2017 -näyttelyssä ja newyorkilaisen Serving the People -järjestön verkkonäyttelyissä. Hän valmistui keväällä 2022 Taidekoulu MAAsta.

Nyt Bardyn näyttely Life in HEL, Vol. 1 saapuu Kalleriaan Helsingissä osoitteeseen Kaarlenkatu 10. Näyttelyn tiedote kertoo seuraavaa:

”Sarja öljyvärimaalauksia pohtii gangsta rapin ihanteita ja vaikutteita. Kuvat tuovat esiin rap-kulttuurin ristiriitaisuuksia hyvinvointivaltion keskiluokkaisen kasvatin elämässä. ”Ain’t nothin to it, gangsta rap made me do it”, räppäsi South Central Los Angelesissa kasvanut Ice Cube vuonna 2008. Helsingissä 10-vuotias Felix Bardy fasinoitui gangsta rapista. Life in HEL, Vol. 1 on itseironinen oodi Bardyn fanittamalle musiikille. Öljyvärimaalaukset ovat kuvia elämästä, joka pyrkii jäljittelemään rap-lyriikoiden ja musiikkivideoiden elämäntapaa, jossa rahalla, merkkituotteilla ja päihteillä korostetaan egoa.”

Tiedotteessa Bardy kertoo, että näyttelyn teokset pohjautuvat Bardyn omiin ja internetistä löytämiin kuviin, ja kuvasto on tuttua sosiaalisesta mediasta.

”Internetin realismi on kuvastoltaan romantisoitua, sitä voisi luonnehtia ”ylikansallisromantiikaksi”. Some saa ihmiset pitämään hyvän elämän mittarina sitä, miltä elämä ulospäin näyttää sen sijaan, mitä se oikeasti on”, Bardy kertoo.

Teoksia voit käydä katsomassa aikavälillä 20.5. – 2.6.2023. Näyttelyn Facebook-sivut löydät täältä.

Bardyn kotisivuille pääset tästä.

Lisää luettavaa