Suomalaistuottajat valtavassa valokeilassa – mukana tähtiräppärin uutuuslevyllä

DaBabyn tuoreen albumin nimikkobiisin melodia on suomalaista työtä.

17.04.2020

DaBaby on yksi räpin näkyvimmistä persoonista. Viime vuonna hän julkaisi kaksi levyä ja oli mukana useilla kappaleilla vierailijan roolissa. Viime vuonna DaBaby oli osallisena peräti 22 Billboardin Hot 100 -listalle nousseella kappaleella. Yksikään muu artisti ei pystynyt viime vuonna samaan.

Nyt ahkera räppäri on julkaissut uuden levyn. Blame It On Baby sisältää 13 kappaletta ja näistä levyn nimikkobiisi on mielenkiintoisin tapaus. Ainakin suomilasit silmillä, kappaleen melodiasta vastaavat suomalaiset MVA Beats ja Jayston.

Suomalaiskaksikko oli lähestynyt DaBabyn tuottajaa DJ Kidia ja kysynyt, voisiko heillä olla mahdollisuus yhteistyöhön. Tälle oli saatu vihreää valoa ja seuraavaksi kaksikko lähetteli viikottain erilaisia ideoita. Yksi näistä oli Blame it On Baby -kappaleen melodia ja myöhemmin se päätyi aina levyn nimikkobiisiksi asti.

Aivan tyhjältä pöydältä tuottajat eivät ole tähän pisteeseen päässeet. MVA Beats on tehnyt yhteistyötä Young Thugin ja Lil Skiesin kanssa, Jayston taas Lil Durkin.

Kuten uutisen alkupuolella kerrottiin, DaBaby on kovassa nosteessa ja tämä voi poikia lisää suomalaisittain mielenkiintoisia yhteistöitä. Jenkkiräpin saralla tuotannon parissa ovat aiemmin vaikuttaneet muun muassa MD$, Alex Leone ja Sakke Aalto.

Kuuntele kappale alta. DaBabyn on määrä esiintyä ensimmäistä kertaa Suomessa 3. heinäkuuta Turun Ruisrockissa.

Lisää luettavaa