Suomalaisyhtye teki musiikit Oscar-ehdokkaana olevaan elokuvaan – leffa mahdollista nähdä Disney+-kanavalla

Kliinarit best, hieno juttu!

25.01.2023

Italialais-amerikkalainen lyhytelokuva Le Pupille (The Pupils) on valittu näyteltyjen lyhytelokuvien sarjan Oscar-ehdokkaaksi. Mikä asian tekee suomalaisittain hienoksi on se, että elokuvan alkuperäismusiikin on säveltänyt ja toteuttanut suomalainen Cleaning Women -yhtye (Risto Puurunen, Timo Kinnunen ja Tero Vänttinen).

Italialaisen nykyelokuvan kärkinimiin kuuluvan Alice Rohrwacherin käsikirjoittaman ja ohjaaman 38-minuuttisen elokuvan on tuottanut moninkertainen Oscar-palkittu Alfonso Cuaròn (mm. Gravity, Roma).

Alice Rohrwacherin ja Cleaning Womenin yhteistyö alkoi vuonna 2014 Sodankylän elokuvajuhlilla, jossa Rohrwacher oli tekijävieraana. Cleaning Women esiintyi festivaalin iltaklubilla ja keikan jälkeen Rohrwacher otti yhtyeeseen yhteyttä ja pyysi heitä tekemään musiikkia vuonna 2015 julkaistuun De Djess -lyhytelokuvaan. Yhteistyö jatkui viime vuonna Le Pupillen myötä.

Le Pupille on nähtävissä erikoisnäytöksessä valkokankaalla Helsingin Kino Reginassa osana Alice Rohrwacher -retrospektiiviä perjantaina 27. päivä tammikuuta.

Elokuva on nähtävillä myös Disney+ -suoratoistopalvelussa.

Lisää luettavaa