Suomalaisyleisö pääsee yhtenä marraskuisena päivänä kurkistamaan David Bowien ihmeelliseen maailmaan

01.10.2014

David Bowie Is -näyttelystä kertova dokumentti tuodaan Suomen elokuvateattereihin.

Teksti: Saku Schildt

12. marraskuuta on maamme elokuvateattereissa tarjolla sangen erikoinen taidenäyttely. Suomen teattereihin tuodaan tuolloin Lontoon Victoria and Albert -museossa alun perin järjestetystä David Bowie Is -näyttelystä tehty dokumentti, jonka avulla yleisö pääsee kurkistamaan rockin legendan uran kulisseihin.

Näyttelyssä on esillä muun muassa Bowien esiintymisasuja, arkistoharvinaisuuksia ja käsin kirjoitettuja sanoituksia. Mukana on myös Pulpin Jarvis Cockerin ja japanilaisen muotisuunnittelijan Kansai Yamamoton kaltaisten kuuluisuuksien haastatteluja.

Näyttelyn kuraattorit Victoria Broackes ja Geoffrey Marsh kertovat dokumentissa Bowien musiikkivideoista, albumien kuvituksista ja artistin päiväkirjamerkinnöistä. Teos on kuvattu elokuussa 2013, ja sen on ohjannut BAFTA-palkittu brittiohjaaja Hamish Hamilton.

Esitysten ennakomyynti alkaa tänään Finnkinon teattereissa. Näytöksiä järjestetään kaikissa yhdeksässä kaupungissa, missä Finnkinolla on elokuvateattereita.

”Mahtava kokemus”, kertoo näyttelyn Berliinissä nähnyt musiikkitoimittaja-valokuvaaja Aleksi Kinnunen.

”Jos jostain pop-artistista tehdään audiovisuaalinen näyttely, niin mikä toimisi aiheena paremmin kuin David Bowie? Bowiella visuaalisuus on kulkenut aina musiikin rinnalla samanarvoisena kokonaisuuden osana. Hänen uransa eri aikakaudet ovat aivan omanlaisiaan taideteoksia, tässä ajattelutavassa hän oli uranuurtaja. Vastaava näyttely olisi voinut olla jonkun toisen artistin kohdalla pettymys, mutta Bowien uran esittelemiseen se toimi mainiosti.”

Rumbaa kustantava Pop Media oy järjestää dokumentista ennakkonäytöksen sidosryhmilleen ja Rumba.fi-sivuston lukijoille. Palataan tähän asiaan tuonnempana!

Lisää luettavaa