Suomeen uusi rap-levymerkki – ajatuksena sukupolvien yhdistäminen

Rekami perusti Pihlderberg-nimisen levy-yhtiön.

14.12.2020

Rekami on perustanut Pihlderberg-nimisen räppiin keskittyvän levymerkin. Myös aliaksella LX-Beats tunnettu räppäri ja tuottaja, oikealta nimeltään Lauri Pihlman, on itse yksi levy-yhtiönsä artisteista. Muut nyt julkistetut tallin nimet ovat Are, Hazard, Eetee ja Will-Jam.

”Ajatus levy-yhtiön perustamisesta alkoi keväällä 2020, jolloin ihmettelin miten tunnen monia superlahjakkaita artisteja, jotka eivät syystä tai toisesta ole millään levy-yhtiöllä. Pyörittelin pitkään erilaisia vaihtoehtoja, kunnes oman levymerkin perustaminen alkoi tuntua loogiselta ja ajankohdaltaan myös sopivalta”, Rekami sanoo.

”Ennen yhtiön perustamista kävin keskusteluita artistien kanssa ja tunnustelin, että olisiko heillä kiinnostusta hypätä tällaiseen uuteen kuvioon messiin. Onnekseni sain tähän mukaan kaikki ne artistit, joita halusinkin ja se sinetöi lopullisesti päätöksen perustaa tämä yhtiö. Nimi juontaa juurensa 2018 julkaistuun tuottajalevyyni, jonka teema sukupolvien yhdistämisestä genren sisällä on vahvasti läsnä myös levy-yhtiön toiminnassa.”

Tiedotteessa kerrotaan lisäksi, että Are ja Rekami jatkavat yhtiökuviosta huolimatta edelleen KPC-kollektiivin artisteina, ja heidän julkaisut tulevat jatkossakin myös KPC-julkaisuina. Pihlderbergin yhteistyökumppaneina toimivat Universal (jakelu), Liike22/Otos (merch) ja Tapeover (master-/mix-palvelut).

Lisää luettavaa