Suomen Musiikintekijöiden Pro Musiikintekijät -kunniamaininta myönnettiin Savoy-teatterille

Savoy palkittiin.

14.12.2022

Suomen Musiikintekijät ry kiittää vuosittain tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Tänä vuonna kunniamaininnan saa Helsingissä sijaitseva Savoy-teatteri.

”Savoy-teatteri on ollut erottamaton osa sekä pääkaupunkiseudun että koko Suomen musiikkikulttuuria yli 35 vuoden ajan. Historiallinen konserttisali on palvellut koko olemassaolonsa ajan muusikkoja ja musiikintekijöitä ennakkoluulottomasti genreen, asuinpaikkakuntaan tai kansallisuuteen katsomatta. Savoy-teatteri on kerännyt mainetta ja tunnustusta myös maamme rajojen ulkopuolelta”, tiedotteessa kerrotaan ja jatketaan:

”Helsinkiläisille musiikkiyleisöille Savoy edustaa viimeisiä vetovoimaisia valonpilkkuja keskustan alueella, jossa konserttipaikka toisensa jälkeen on joutunut sulkemaan ovensa. Savoyn rohkea poikkitaiteellinen ohjelmapolitiikka on vaalinut diversiteettiä jo vuosikymmeniä ennen kuin kyseinen sana ilmestyi koristelemaan päättäjiemme juhlapuheita tai kaupunkistrategioita. Toivommekin, että tieto suomalaisten musiikintekijöiden tunnustuksesta tavoittaa nyt myös ne pöydät, joissa päätetään konkreettisesti tämän Helsingin kruununjalokiven tulevaisuudesta.”

Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä kiittää Suomen Musiikintekijöitä huomionosoituksesta.

”Savoy-teatterin henkilökunta kiittää ja iloitsee siitä, että pitkäjänteinen työmme elävän musiikin mahdollistajana ja tuottajana on huomioitu. Savoy-teatterin tehtävä on monipuolistaa maamme taide- ja kulttuurikenttää. Tarjoamme esiintymistilan ja ammattiapua alan toimijoille ja rikastamme pääkaupunkiseudun musiikkitarjontaa tuomalla kansainvälisiä esityksiä Suomeen. Pidämme huolta siitä, että marginaalisetkin musiikin lajit pääsevät esille ja yleisön tietoon. Tätä varten järjestämme muun muassa maailmanmusiikki-, jazz-, folk- ja nykymusiikkitapahtumia. Monipuolisen ohjelmiston motto on: kaikkea – paitsi yhdentekevää.”

Pro Musiikintekijät -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa. Suomen Musiikintekijät on 1954 perustettu musiikintekijöiden etujärjestö. Se edistää suomalaisten ammattimaisesti toimivien säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä.

 

Lisää luettavaa