Suomessa kesällä esiintynyt kohuräppäri vältti elinkautisen – tuomio saattaa silti olla 47 vuotta vankeutta

Tekashilla ei mene hyvin.

02.02.2019

Tekashilla, Tekashi 69:lla, 6ix9inellä tai mitä nimeä Daniel Hernandezista haluaakin sitten käyttää, oli lyhyt, mutta sitäkin näyttävämpi ura. Räppäri ehti provosoivalla tyylillään nousta lyhyessä ajassa maailman uutisoiduimmaksi räppäriksi. Valtava kohu näkyi muun muassa siten, että huhujen mukaan Blockfestin telttakeikalle sulloutui ennätysmäärä ihmisiä.

Toki räppärin biisit keräsivät myös valtavasti striimauksia suoratoistopalveluissa, mutta otsikoissa Hernandez tuntui olevan aina täysin musiikin ulkopuolisista syistä.

Sitten tapahtui yllättävä käänne ja Hernandez pidätettiin. Räppäri ja viisi pidätettyä kaveriaan saavat syytteet järjestelmällisestä kiristyksestä, aseiden hallussapito- ja käyttörikoksista, aseellisesta ryöstöstä ja kiristykseen liittyvistä väkivaltaisuuksista. Syytteiden ohessa räppärin porukka määriteltiin rikollisorganisaatioksi.

Tällöin oli tiedossa, että räppäri voi joutua vankilaan koko loppuelämäkseen. Nyt tältä saralta on saattu uutta tietoa: Hernandez on myöntänyt syyllisyytensä osaan rikoksista ja myös antanut tietoja eräistä tapauksista. Näin ollen tuomio lyhenee elinkautisesta 47 vuoteen vankeutta, joka vielä tällä hetkellä olisi minimirangaistus. Koska räppäri on suostunut yhteistyöhön ja antanut tietoa kavereidensa rötöksistä, hän itse saisi tuomion mahdollisesti vielä lyhyemmäksi.

Räppärillä ei ole ollut kovinkaan turvallista vankilassa ja hänet muun muassa siirrettiin pois jengivankilasta, vaikka hänen katsottiin itse kuulunee jengiin. Jää epäselväksi, että minne Hernandez jää istumaan tuomiotaan.

Yksi hänen viimeisistä videoistaan oli yhteiskappaleesta Bobby Shmurdan kanssa, joka istuu tällä hetkellä tuomiotaan vankilassa. Katso video alta.

Lisää luettavaa