Suomesta tulee Moshimoshi-yhtye, joka ottaa vaikutteita muun muassa At the Drive-Iniltä – ja se on uusi suosikkibändisi

Moshimoshin ensimmäinen single ennakossa Rumbassa.

24.03.2021

Moshimoshi on emo-skenestä vahvasti ammentava uusi helsinkiläisyhtye, jonka musiikissa yhdistyvät melodinen indiepop, matemaattisen tarkka jazz-ote ja punkista ammentava raaka tunne.

Bändin ensimmäinen single on ennakkosoitossa Rumbassa.

Yhtye sai alkunsa keväällä 2020. Koko maailma pysähtyi koronapandemian takia. Pienen ikänsä bändeissä soittaneen kitaristi-laulaja Aatu Kovasen keikkakalenteri tyhjeni ja kaiken kukkuraksi hänet lomautettiin työpaikastaan. Kovanen päätti vapautuneella ajalla panostaa ensimmäistä kertaa kunnolla oman musiikin tekemiseen.

Kasa riffejä syntyi nopeasti. Mukaan hän sai vanhat soittokumppanit Eetu Tuomisen (kitara), Kalle Kaurasen (basso) ja Janne Ahtiaisen (rummut). Vuosien yhteissoitto eri projekteissa helpotti uuden luomista ja Moshimoshista muotoutui omaksi kokonaisuudekseen. Bändin jäsenet voi tunnistaa muun muassa Henrik!:in ja Nuoruuden riveistä.

Moshimoshin musiikissa kuuluu paloja kaikesta siitä, mitä sen jäsenet ovat soittaneet nuorisotalolta tähän päivään. Bändin suurimpina vaikutteina ovat olleet Algernon Cadwalladerin, Cap’n Jazzin, The Mars Voltan ja At The Drive-Inin kaltaiset yhtyeet, kuitenkin täysin omalla otteellaan.

Vuonna 2021 Moshimoshi julkaisee tuoreen All That Plazz -levy-yhtiön kautta ep-trilogian, joka niputetaan vuoden loppuun mennessä myös yhdeksi kokonaisuudeksi lp-muotoon. 

Ensimmäinen single julkaistaan virallisesti perjantaina. Voit kuunnella sen ennakkoon kuitenkin alta.

Lisää luettavaa