Suomiräppäreistä ei tullutkaan miljonäärejä, Mariskalta loistava Vain elämää -esitys – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Markus Paajala

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

MouhousOnneks
Jyväskylälähtöiset suomiräppärit julkaisivat debyyttialbuminsa I Hate Mouhous viime talvena. Uusi single näki päivänvalon siis reippaan kahdeksan kuukauden jälkeen. Vaikka debyyttialbumi julkaistaankin ”vasta” vuosia debyyttisinglen jälkeen, on bändille kertynyt kosolti kilometrejä mittariin, mitä tulee keikkailuihin. Siispä muistelubiisille on aihetta. Toki tässä tapauksessa tämä ei ole varsinainen rap-historiikki, vaan enemmänkin tilannekatsaus siitä, miten elämä on sujunut. Mouhous näkee ”vastoinkäymiset”, eli sen ettei tullutkaan miljonääriksi, positiivisessa valossa. Se on samalla myös viesti, että matka on tärkeämpi kuin määränpää.

Larry Pink The HumanWasted Days (Inbetweens)
Slaves-nimisestä punk-duosta tuttu Laurie Vincent, eli Larry Pink The Human, tekee nykyisin soolomateriaalia. Elämän nurjaapuolta kappaleissaan käsittelevä muusikko ammentaa brittirockin blur-laarista. Uudella biisillä on myös ripaus Pet Shop Boysia, kun syntikkapoljento kypsyy täysiin mittoihinsa. Biisillä on mukana Idles-yhtye, joten melkoinen brittikeitos on keittymässä.

Viikon Vain elämää:

MariskaSami Kuronen
Tuoreimmassa Vain elämää -jaksossa versioitiin Vesku Jokisen kipparoiman Klamydia-yhtyeen kappaleita Arja Korisevan, Herra Ylpön, Stigin, Reino Nordinin, Ressu Redfordin, Jannika B:n ja Mariskan toimesta.

Mariska esitti oman versionsa Nina Autio -kappaleesta. Missille omistettu biisi lyötiin Mariskalle tyypillisesti aivan uusiin sfääreihin. Kappale kertoo Sami Kurosesta, joka tunnetaan muun muassa Temptation Island Suomi -ohjelman. Nerokkaasti Mariska tähän viittaakin kertosäkeessä laulaessaan ”autiosta saaresta”, jolloin samalla yhdistää vanhan ja uuden kappaleen kahdella sanalla.

Lisäksi listalla on muun muassa uutta musiikkia artisteilta kuten Elastinen ja Roivanen.