Suomiräppärin tuore levy summaa tekemisen meiningin koko uran ajalta – tarjoaa myös jotain aivan uutta

Uutta Meloa.

20.11.2019

Melo julkaisi Elektri-albumin, jota voi pitää tuotteliaan räppärin välitilinpäätöksenä. Melo julkaisi aiemmin tänä vuonna Aktive-ep:n, viime vuonna hän julkaisi debyyttialbuminsa Freda 4eva, sekä Matalapaine-ep:n.

Räppäri saapui markkinoille emosoundin voimin, mutta on sittemmin monipuolistanut ulosantiaan ja päässyt asemaan, jossa häneltä voi käytännössä odottaa mitä vaan. Nyt sitä käytännössä myös saatiin, kahdeksan julkaisemattoman biisin voimin.

Elektriä voi pitää näytteenä siitä kaikesta, mitä Melo on tehnyt. Levy sisältää niin pirteää Freda 4eva -albumin tyylistä tuotantoa (Ootko nähnyt?), emosoundia Matalapaineen tapaan (Päiväunien yö), kuin jämäkkää Aktive-ep:n mieleentuovaa materiaalia (Volkswagen).

Toki Melo tarjoaa myös jotain aivan uutta. Vastatuuleen ja 1999Corolla ovat Melolle uutta aluetta.

Savuisella pianolla kulkeva Vastatuuleen tuo mieleen nuoren Heikki Kuulan yksityiskohtaisella tarinankerronnallaan. 1999Corolla koostuu teoriassa kahdesta eri osasta.

Ensimmäinen, rauhallisen tunteikas osa on kuin 808s & Heartbreak -albumin atmosfääriä suomalaiseen makuun, kun taas toisessa osassa Travis Scott vaikuttaa löytäneen paikalle ja meininki on sen mukainen. Kappaleella vierailee Turisti. Muita vierailijoita levyllä ovat Ibe ja Cavallini.

Kokonaisuudessaan Elektri on vahva levy ja hyvä näyte siitä mitä Melo on tehnyt, ja mihin hän pystyy. Jälleen kerran vaikuttaa siltä, että seuraavalta julkaisulta voi odottaa mitä vaan. Kun kyseessä on näinkin aktiivinen tekijä, niin sitä ei todennäköisesti tarvitse odottaa kovinkaan pitkään.

Levy löytyy suoratoistopalveluista. Tsekkaa esimakua alta löytyvien biisien voimin.Lisää luettavaa