Suomiräppärit tekivät lähiöbiisin, johon voi samaistua kuka tahansa

Lyttä ja Tohtori Getto yhteistyössä.

26.11.2020

Joulukuun ensimmäiselle viikonlopulle on jo soundtrack valmiina, kun Lyttä ja Tohtori Getto julkaisevat yhteisalbumin. Levyltä irroitettiin nyt viimeinen single Huhtasuo, joka on samalla paras taidonnäyte kaksikon osaamisesta.

Rosoisen rehti biisi kertoo Huhtasuo-nimisestä lähiöstä Jyväskylässä. Elämänmakuisesta paikasta ei tullut aivan sellainen perheidylli, kun uumoiltiin. Erinäiset päihteet näkyvät katukuvassa tavalla tai toisella ja se kuuluu myös kappaleella.

Vahvasti new yorkilaisen kilisevän ja kolisevan rap-estetiikan tarjoava biitti tuo esiin kaksikon parhaat puolet. Lyttä viljelee säkeistönsä hallitun laiskasti, eli varsin hyvin. Tohtori Getto tykittelee tyylillään, joka on mahdollistanut sen, että räppärin cameo esimerkiksi Gettomasan Silmät-videolla aiheuttaa kommenttikentässä hurinaa.

Lisäksi musiikkivideo on visuaalisesti varsin miellyttävä, joten tähän kokonaisuuteen tutustuu mieluusti uudelleen. Biisi on uskottava lähiökertomus menemättä minkäänlaisiin epäuskottavuuksiin ja jyväskyläläinen lähestymistapa tuo varmasti samaistumispintaa. Moni löytää Huhtasuon kaltaisen paikan omasta kotikylästään ja jos ei löydä, niin voi ainakin vajaat kolme minuuttia kuvitella sellaisen.

Katso Max Steffansonin ja Jjohannessin kädenjälkeä oleva video alta.

Lisää luettavaa