”Sydäntäni repii, miten pitkälle päin helvettiä olet ajautunut” – Mark Lanegan suree Eagles of Death Metal -keulakuvan hyökkäystä aseväkivaltaa vastustavia teinejä vastaan

"Tule takaisin, veli."

31.03.2018

Kun Floridan kouluammunnan seurauksena Yhdysvalloissa järjestettiin viime viikolla näyttäviä mielenosoituksia maan löyhiä aselakeja vastaan, kaikki eivät olleet samaa mieltä asiasta. Esimerkiksi Run The Jewels -räppäri Killer Mike kritisoi progressiivisia lampaita ja puolusti aseenomistusoikeuttaan henkeen ja vereen.

Myös Eagles of Death Metalin keulakuva Jesse Hughes hyökkäsi aselakeja protestoivia nuoria vastaan erittäin kovin sanoin. Kyllä, sen Eagles of Death Metalin, joka oli lavalla Ranskan järkyttävässä Bataclan-verilöylyssä. Useamman tviitin pituisessa avautumisessa Hughes sanoi muun muassa seuraavaa:

”Joukkoammunnan selviytyjänä voin kertoa omasta kokemusta, että kaikki protestinne ja koulusta uloskävelynne pilkkaa niiden muistoa, jotka kuolivat, ja jokainen tekonne pilkkaa ja loukkaa minua ja jokaista muuta vapaudenrakastajaa. Kauan eläköön Rock’n’Roll… ja eläköön jokainen näistä kuvottavista kuolleiden hyväksikäyttäjistä mahdollisimman pitkään, jotta heillä on mahdollisimman kauan aikaa tuntea häpeänsä… ja olkoon Kirottu.”

Hughes sai sanoistaan vähemmän yllättäen kritiikkiryöpyn niskaansa. Nyt myös miehen pitkäaikainen ystävä Mark Lanegan päätti sanoa jotain – myös Twitterissä:

”Kun muistelen kaikkia niitä hyviä aikoja, joita olemme viettäneet yhdessä, sydäntäni repii, miten pitkälle päin helvettiä olet ajautunut. Tule takaisin, veli.”

Tämä ensimmäinen tviitti oli suoraan osoitettu Hughesille, mutta on nyt deletoitu. Sitä seurannut sananvaihto konservatiivisen kommentoijan kanssa kuitenkin on edelleen aktiivinen:

Lisää luettavaa