System of a Downin Chicagon-keikalla meinasi tapahtua pahin mahdollinen – ensiapuryhmä sai töitä

15.09.2015

Loudwire raportoi, että System of a Downin 12. syyskuuta soittama keikka Chicagon Riot Festissä ei edennyt aivan toivotulla tavalla. Yhtye joutui lopettamaan soittonsa useaan otteeseen, kun mosh pitin meininki muuttui hengenvaaralliseksi – katsojia kasaantui läjäksi, jossa alimmat saivat vakavia vammoja. Kukaan ei onneksi kuollut.

Katsomossa ollut Steve Schneider -niminen painija kirjoitti sosiaaliseen mediaan silminnäkijälausunnon paikan päältä. Schneider menetti tajuntansa väkijoukon puristuksessa.

”Kaaduin keikalla, ja joku sitten kaatui päälleni, joten en saanut enää henkeä. Kun yksi kaveri pääsi pois päältäni, toinen kaatui tilalle. Yhdessä vaiheessa joku seisoi selälläni ja toinen joko istui tai seisoi pääni päällä, jolloin naamani painautui mutaan. Välillä en saanut henkeä”, Schneider kirjoittaa.

”Se oli elämäni pelottavin hetki, koska en tiennyt, kauanko olisin jumissa. Bändi joutui ilmeisesti lopettamaan soittamisen, jotta minut saatiin pois, mutta olin jo tajuton siinä vaiheessa, joten en muista tapahtumista mitään.”

Alla on fanin kuvaamaa videomateriaalia paikan päältä. Paljoa siitä ei saa tolkkua, mutta yhtyeenkin hätä tulee vahvasti esille. ”Tuntuu aika hiton kömpelöltä laulaa, kun näyttää siltä, että joku on pääsemässä hengestään suoraan edessäni”, Daron Malakianin raportoidaan sanoneen yleisölle.

Lisää luettavaa