Täältä tulee ”kaiken Netflix” – Sony, Warner ja Universal Music mukaan streamauspalvelu Playsteriin

24.09.2016

Streamauspalvelukilpailun kiristyessä uudet yritykset pohtivat keinoja, miten tarjota musiikkia, elokuvia ja muuta digitalisoitavaa kulutuskulttuuria enemmän, nopeammin ja halvemmalla. Kun käyttömahdollisuudet ja sisällön laajuus jakavat kuluttajia eri suoratoistopalveluihin, voisi neropatti päätellä, että kilpailun voittaa se, joka tarjoaa parhaimpaan hintaan kaikille kaiken.

Tästä lähtökohdasta nousee nyt Playster, uusi musiikkia, elokuvia, kirjoja, äänikirjoja ja pelejä tarjoava suoratoistopalvelu. Yhtiö tituleeraa itseään ”maailman ensimmäiseksi kaiken tarjoavaksi streamauspalveluksi”. Mukana on myös mainoslause ”kaiken Netflix”.

Vuonna 2014 avattu Playster on tosissaan kaikkeuden kanssa. Yhtiö teki juuri yhteistyösopimukset Sonyn, Warner Musicin ja Universal Music Groupin kokoisten musiikkijättien kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että sisältöä voidaan tarjota entistä enemmän ja laajemmin.

”Tavoitteenamme on aina ollut tarjota käyttäjille paras suoratoistokokemus, ja kiitos uusien yhteistyökumppaneidemme,
olemme askeleen lähempänä maaliamme: luoda ultimaattinen multimediapalvelu”, yhtiön CEO Philip Keezer kertoi Music Business
World Widelle.

Jo nyt palvelussa on yli 250 000 kirjaa, 50 000 äänikirjaa ja 15 miljoonaa musiikkikappaletta. Palveluun myydään käyttölisenssejä eri osa-alueisiin: käyttäjä voi ostaa oikeudet joko tiettyyn sisältöön, kuten kirjat tai musiikki, tai koko paketin noin 25 dollarin kuukausihintaan. Playsterin mukaan musiikkiosio sisältää muun muassa ”erityisräätälöityjä suosituksia, kuratoituja soittolistoja ja ainutlaatuisen hakurajauksen tunnelman ja fiiliksen mukaan”.

Mikäli tällainen valtavilla resursseilla varustettu jättiyhtiökollaboraatio saa hankittua käyttöoikeudet tarpeeksi moneen teokseen, voidaan pienemmille, spesifeille yrityksille sanoa hei hei. Samalla saadaan kaikki digitalisoitavissa oleva kulutuskulttuuri mukavasti yhden megafirman alle.

Lisää, lisää, kaikkea, heti, nopeammin, halvemmin, parhaiten, nyt!

Lisää luettavaa