Tähdet ja melodiat – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto listan sisällöstä.

Tuomas Kauhanen, Jenna AlexaTähdet
Tuomas Kauhanen on levyttänyt liki kaksi vuosikymmentä. Aikoinaan Näkökulman kautta maailmalle ponnistanut räppäri on vaikuttanut viime vuodet käyneen jonkinlaista muodonmuutosta / uudelleensyntymää artistina läpi.

Hittibiisien osalta huolettomalta vaikuttanut artisti on räpännyt varsin syvällisistä teemoista, ehkä jopa vähän sellaisista joista moni muu ei lähtisi edes sinkkubiisiä rakentamaan. Tästä kasvusta Tähdet vaikuttaisi olevan paras näyte. Ja jos rehellisen suoraviivaisia ollaan, niin kyseessä on Kauhasen parhaimpia kappaleita ikinä.

Kappale on hillitty ja jonkin vanhan soul-balladin mieleentuodessaan samalla hivenen eleganssi. Ei varsinaisesti mikään rap-biisi vaan lauluvetoinen. Jenna Alexaa ei kuulla pelkästään kertosäkeessä, vaan biisi on ehta duetto, jossa laulaja pääsee esittelemään ääntään koko oman säkeistön voimin.

Ehdottomasti nostattaa mielenkiintoa, että mitä voikaan olla jatkossa luvassa. Herättäen kysymyksen, voisiko näin puhtaan lauluvetoinen ja aiempaa orgaanisempi soundi kenties olla jotakin, minkä saralta Kauhanen jatkossakin ammentaa. Ainakin se toimisi hyvin.

Don Toliver, Kali UchisDrugs N Hella Melodies
Jos et asu esimerkiksi Nuorgamissa, niin olet saattanut huomata, että ulkona on tukalan kuuma. Niin kuuma, että ajatus laahaa kuin Espanjan hyökkäys EM-kisoissa ja päivät koostuu hikoilusta.

Aivan kuin näihin olosuhteisiin on tehty Don Toliverin ja Kali Uchisin yhteisbiisi, vaikka biisin nimi ei sellaista kuvaa annakaan. Mikäli ei puhu englantia natiivisti, niin voi antaa vain viben viedä. Sen verran rauhoittavan chilli biisi on kyseessä. Löhes vilvoittava.

Don Toliver ei toki ole super-aggressiivista soundia tehnyt ikinä, mutta tämä räppäri-laulajan uusi biisi antaa kuvan siitä, että vanhanaikaisempi r&b-tyyli onnistuu myös. Kali Uchis on oman osaamisensa tehnyt selväksi jo aikaa sitten.

Benjamin, VestaKunnes sammutaan
Benjamin ja Vesta ei ole ensimmäinen yhteistyö, joka mieleen saattaisi juolahtaa, mutta mikäs siinä. Käytännössä biisi ja sen tematiikka on Benjaminille luonnollista jatkumoa. Vaikuttaa artisti löytäneen itsensä ja kenties ripauksen vakavoituneen, kun on suomeksi laulanut.

Viime vuonna artisti julkaisi Someveteraani-konseptialbumin ja siihen materiaaliin verraten tämä on täysi suunnanvaihdos.

Kunnes sammutaan on kesäinen ja iloinen biisi. Artisti on jo todistanut osaavansa tehdä vakavasti otettavia biisejä suomeksi (muun muassa Kaksi kotia) ja nyt vaikuttaa siltä, että sama suunnitelma pitää.

Lisäksi listalta löytyy muun muassa Ettaa, Viiviä ja Biziä.