”Tällaisena outona aikana jengi tarvitsee live-energiaa enemmän kuin koskaan” – Mara Ballsin Popeda-lämppäyksestä livelevy

Ratina Live ´18 nyt julkaistu.

Virus on kääntänyt päälaelleen elämämme arkirutineeista lähtien. Hallitus kehottaa pysymään kotona. Konsertit ja kokoontumiset on kielletty. Elämme outoja aikoja.

Mara Balls eli hieman eri lailla outoja aikoja pari vuotta sitten. Popeda pyysi omaehtoisessa undergroundissa vaikuttavaa bändiä soittamaan kanssaan Ratinan stadionille kesällä.

”Maraversumissa tapahtuu epäsäännöllisesti kummallisia asioita. Siltä tuntui myös silloin, kun Popeda kutsui lämppäämään Ratinan stadionille elokuussa 2018. Se oli absurdia, outoa ja hauskaa. Soundit oli niin sanotusti hyvät. Oli mieletöntä kuulla jälkikäteen et riffit oli soinu komiasti Nekalassa asti”, Mara Balls eli Maria Mattila sanoo.

Ratinalla tekniikkaa hoitamassa ollut Fantom Studio väki äänitti Mara Ballsin keikan – etukäteen siitä artistille mitään infoamatta. Ratkaisu oli ilmeisen toimiva, sillä Stupido julkaisi livealbumin eilen digitaalisena. Vinyyliä seurannee perässä.

”En mä olisi saanut äänityksiä masinoitua, meillä oli sillä viikolla viisi keikkaa ja vielä samana iltana lähdettiin suoraan stadionilta Poriin vähän pienemmän mittakaavan bileisiin. Nyt Ratina Live tulee kaikkien himaan. Luulen, että tällaisena outona aikana jengi tarvitsee live-energiaa enemmän kuin koskaan. Toivottavasti siitä on iloa”.

Kuuntele alta Mara Ballsin Ratina Live ´18.