”Tällaista albumia ette ole ikinä kuulleet” – Stam1nan kymmenes levy ilmestyi

Samalla ilmestyi yhtyeestä kertova kirja.

30.09.2023

Metalliyhtye Stam1na julkaisi perjantaina kymmenennen studioalbuminsa X. Samana päivänä ilmestyi Ari Väntäsen kirjoittama ja Liken kustantama Muistipalatsi-kirja, joka niputtaa yhtyeen 27-vuotisen uran yksiin kansiin.

X-albumin on tuottanut Stam1nan kanssa ennenkin yhteistyötä tehnyt Janne Joutsenniemi. Miksauksesta ja masteroinnista vastasi Grammy-ehdokkuudenkin saanut tanskalainen Jacob Hansen, jonka cv:stä löytyyy esimerkiksi Arch Enemyn ja Volbeatin levyjä.

”Kun kulttuuriala alkoi toipua koronakurimuksesta, eräänlainen rutiini näytti palautuvan. Mutta jokin jäi vaivaamaan. tekemisen yllä oli silti häilyvää varjoa. Halusin hälventää sumuverhot ja summata koko yhtyeen elinkaaren yksiin kansiin, yhtyeen kymmenennelle. Esittelin itselleni kysymyksiä kaikkien bändihommien järkiperäisyydestä ja tunteistani, että ’mitä me oikeastaan teemme’, ja että ’olemmeko vain heijastuksia menneisyydestä’. Halusin koluta henkilökohtaisen muistipalatsini huoneistot läpikotaisin. Availin ovia ja lopulta löysin vastauksen, vasta äänitysten ollessa kuumimmillaan studiossa. Tätä albumia ei olisi voinut tehdä ilman yhdeksää edeltävää albumia. Tämä on debyttimme rinnalla Stam1nan tärkein albumi”, laulaja-kitaristi-säveltäjä-sanoittaja Antti Hyyrynen kertoo.

”Stam1nan kymmenes on kuin palatsin mosaiikkilattia. Sen jokainen pala on erilainen mutta tarpeellinen täydentämään kokonaisuuden. Tällaista albumia ette ole ikinä kuulleet, sillä se vaati yhdeksän aiempaa albumia valmistuakseen.”

Yhtye kiertää Suomea loppuvuoden ajan Muistipalatsi-levynjulkaisurundin merkeissä. Ensimmäinen keikka soitetaan Savonlinnan House of Olafissa perjantaina 13. lokakuuta ja viimeinen Tampereen Tavara-asemalla 16. joulukuuta. Väliin mahtuu toistakymmentä esiintymistä sekä kaksi erikoisempaa keikkaa: 3. marraskuuta Helsingin Jäähallin black boxissa ja seuraavana päivänä Sakara Recordsin parikymppisiä juhlistavalla Radio Rock -risteilyllä.

Kuuntele levy alta ja katso kaikki keikkapäivät jutun lopusta.

Muistipalatsit 2023 -tour:
Pe 13.10. House Of Olaf, Savonlinna
La 14.10. Möysän Musaklubi, Lahti
Pe 20.10. Ravintola Pikis, Jämsä
La 21.10. Kerhola, Nokia
Pe 27.10. Black Box Mikkeli, Mikkeli
Pe 03.11. Jäähalli Black Box, Helsinki
La 04.11. Radio Rock -risteily/ Sakara 20v.
Pe 10.11. House Of Rock, Kouvola
La 11.11. Holiday Club Saimaa Areena, Lappeenranta
Pe 17.11. Brummi, Rauma
La 18.11. Apollo, Turku
Pe 24.11. Sawohouse Underground, Kuopio
La 25.11. Hotelli Peltohovi, Kiuruvesi
Pe 01.12. Paviljonki – John Smith Frozen, Jyväskylä
La 02.12. Areena – Unholy Winterfest, Joensuu
Ti 05.12. Hotelli Leikari, Kotka
Pe 08.12. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
La 09.12. Tullisali, Oulu
Pe 15.12. Louhisali, Espoo
La 16.12. Tavara-asema, Tampere

Lisää luettavaa