Tältä kuulostaa Grindermanin uusi sinkku

26.07.2010

Nick Caven miesangstia tihkuvan jyystöprojektin paluusta saa esimakua nyt.

Kuva: Deirdre O’Callaghan

Nick Caven Grinderman-projektin tulevalta kakkoslevyltä on julkaistu ensimmäinen single. Caven ja hänen Bad Seeds -yhtyeestään tuttujen Warren Ellisin, Jim Sclavunosin ja Martyn Caseyn muodostama bändi viehätti vuoden 2007 debyyttilevyllään, joka ryttäsi keski-ikäisen miehen angstia rujoihin autotallirock-kuoriin.

Tulevan Grinderman 2 -levyn ensisinkku Heathen Child jatkaa tutuissa merkeissä, joskin mukana on astetta enemmän bluesia.

Cave on painottanut haastatteluissa, että Grindermanin kakkoslevy on paljon edeltäjäänsä vakavammin tehty, ja se tulee sisältämään aivan erilaista soundia kuin bändin debyytti.

Grindermanissa muun muassa viulua, kitaraa ja sähkömandoliinia soittava Caven luottokumppani Warren Ellis on puolestaan sanonut tulevan albumin kuulostavan stoner rockin, Sly Stonen sekä kraut-legenda Amon Düül II:n sekoitukselta.

Heathen Childin syyskuun 6. päivänä julkaistavalta singleltä löytyy myös venytetty versio Super Heathen Child, jossa kitaran varressa mesoaa King Crimsonista ja Porcupine Treestä tuttu sekä muun muassa David Bowien, David Sylvianin ja Peter Gabrielin kanssa työskennellyt Robert Fripp.

Varsinaisen Heathen Childin voit kuunnella Soundcloudista.

Grinderman 2 julkaistaan syyskuun 13. päivänä.

Lisää luettavaa