Tältä näyttää Dingo tulevassa elokuvassa – pääosatähti kuin ilmetty Neumann

Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa joulukuussa.

22.03.2024

Laulaja-lauluntekijä Pertti ’Nipa’ Neumannin ja Dingo-yhtyeen tarina on ikuistettu Levoton Tuhkimo -elokuvaksi, joka saapuu elokuvateattreihin loppuvuodesta.

Elokuvan on ohjannut Mari Rantasila ja käsikirjoittanut Hanna Leivonniemi. Elokuvaa on kuvattu Porissa ja pääkaupunkiseudulla viime vuoden lopulla. Elokuvan pääosaa Pertti ’Nipa’ Neumannia esittää Saku Taittonen, jonka roolisuoritus on kerrassaan vakuuttava, ainakin alle upotetun trailerin perusteella. Pepeä näyttelee Alvari Stenbäck, Eveä Mauno Terävä, Peteä Samuel Kujala, Jonttua Emil Kihlström ja Quuppaa Valtteri Lehtinen. Nipan tyttöystävän Marikan roolissa nähdään Ronja Keiramo, manageri Lasse Norreksena Elias Salonen ja tuottaja Pave Maijasena Reino Nordin. Myös Nipa Neumann vilahtaa elokuvassa cameo-roolissa. Elokuvan synopsis kuuluu tiedotteen mukaan näin:

”Tarinallisesti Levoton Tuhkimo keskittyy Pertti ’Nipa’ Neumannin elämään ja Dingon räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Musiikki näyttelee luonnollisesti suurta roolia ja tuttujen hittien lomassa elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos.”

Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa 25. joulukuuta. Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä, kun taas levittäjänä toimii Nordisk Film. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut Yle.

Lisää luettavaa